John van 't Schip mag één basisspeler woensdagavond niet opstellen tegen RKC

5 december 2023, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax staat woensdagavond voor het restant van de laatste paar minuten van de wedstrijd tegen RKC. De Amsterdammers moeten in de laatste zes minuten van de wedstrijd een 2-3 voorsprong weten vast te houden in Waalwijk. Dat moet alleen zonder Steven Bergwijn gebeuren, die volgens de regels niet mag meedoen.

Voor Ajax-trainer John van 't Schip is het mogelijk om woensdagavond te wisselen, aangezien er voor dit duel nog wissels over zijn aan de Amsterdamse zijde. Toen het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax gespeeld werd - en Maurice Steijn nog trainer van de Amsterdammers was - werd er echter wel één keer gewisseld. Bergwijn ging in de 79e minuut van de wedstrijd naar de kant, waardoor de aanvoerder van de nummer acht van de Eredivisie ontbreekt in Brabant. Bergwijn werd in dat duel vervangen voor Amourricho van Axel Dongen.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast moet Ajax het in het Mandemakers Stadion doen zonder Silvano Vos en Jay Gorter, die wel meededen op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. Het tweetal is te erg geblesseerd om woensdag op het veld te kunnen verschijnen. RKC kan woensdagavond niet meer wisselen, omdat trainer Henk Fraser in de wedstrijd al zijn wissels heeft gebruikt. RKC gaat met dezelfde elf spelers proberen een punt te pakken tegen Ajax.

De wedstrijd tussen de twee ploegen werd op 30 september gestaakt wegens een harde botsing tussen RKC-keeper Etiënne Vaessen en Ajax-aanvaller Brian Brobbey. Vaessen moest op het veld uit voorzorg gereanimeerd worden en werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is de doelman weer hersteld en staat hij woensdag onder de lat tegen de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Geen probleem toch , die Berwijn is toch wel te missen, bedoel die is toch niet zo best.

KeesC
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Moet er geen issue van maken maar wel een beetje gek! Bergwijn (en een aantal van RKC) mag niet, want die was gewisseld, maar de keeper van RKC mag wel. Die was toch duidelijk uitgevallen. Volgens mij is de wedstrijd gestaakt NA dat hij van het veld is gedragen.

Paulito
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Die keeper is niet gewisseld. Wedstrijd werd gestaakt nadat Brobbey met zijn 200 kilo wegende lichaam lomp op de keeper afkwam. Geen opzet overigens.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

je hebt gelijk. Als je bent uitgevallen doe je dus aan het vervolg van de wedstrijd niet mee. Raar dus dat je bij een láter vervolg wél weer gewoon speelt. Dan zou dus nu een vervangende keeper moeten spelen.

Kramer
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Tja de wedstrijd hadden ze net als NEC gewoon moeten affluiten.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Bergwijn is in die wedstrijd vervangen. Door wie is Vaessen vervangen in die wedstrijd???????

Waarom19
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ook met Johnny van t Schip is het aan modderen , hij heeft het ook niet als trainer.

Paul van Dijk
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Vaessen is helemaal niet uitgevallen of vervangen. De blessure behandeling heeft alleen een beetje lang geduurd. Hij mag gewoon meedoen, toch?

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Oud news !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen