Joseph Oosting verpestte voetbalcarrière van mateloos populaire volkszanger

26 december 2023, 10:17
Foto: © ProShots/Imago

FC Twente-trainer Joseph Oosting is de neef van volkszanger Jannes, die een platte vinger te danken heeft aan de trainer van de Tukkers. Zo heeft Oosting onthuld in een uitgebreid interview met Voetbal International, waarin met hem terug wordt gekeken naar zijn periode bij WKE (Woonwagenkamp Emmen).

Bij de Drentse amateurclub was Oosting zelf jarenlang actief, maar ook huidig volkszanger Jannes heeft daar zijn verleden op het voetbalveld. De populaire artiest is een neef van de oefenmeester van de trainer van FC Twente, die er zelf onbewust voor heeft gezorgd dat dat de voetbalcarrière van de vijftigjarige Emmenaar vroegtijdig ten einde kwam: "We zijn samen opgegroeid en ik heb hem iets gegeven voor het leven: een hele platte vinger. We waren eens samen aan een fiets aan het sleutelen. Ik draaide het wiel door, zijn vinger zat ertussen...", zegt Oosting in gesprek met VI.

Artikel gaat verder onder video

Dat was voor Jannes, die actief was als keeper bij WKE, slecht nieuws voor zijn voetbalcarrière. Oosting geeft aan dat de voetbalwereld echter weinig gemist heeft en dat het Jannes zijn huidige carrière zelfs ten goede kwam. Als reservedoelman van het eerste elftal stond hij namelijk regelmatig te zingen in de kantine van WKE en inmiddels staat zijn agenda vol met optredens door heel het land heen. Oosting is trots op zijn neef: "Knap wat hij allemaal heeft bereikt, maar Jannes kan beter zingen dan keepen", zegt de trainer van de Tukkers met een lach op zijn gezicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen