Lasse Schöne uit grote onvrede: 'Het is belachelijk, ongekend'

3 december 2023, 16:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Lasse Schöne vindt het ‘belachelijk’ dat NEC woensdag moet afreizen naar Alkmaar om de wedstrijd tegen AZ af te maken. De wedstrijd werd op 29 oktober gestaakt, nadat Bas Dost door een ontstoken hartspier in elkaar zakte op het veld. Er waren nog ongeveer vijf minuten blessuretijd te spelen.

NEC stond met 1-2 voor en heeft dus een grote kans om drie punten te mogen bijschrijven. Toch kijkt Schöne niet uit naar de hervatting. “Nee, het is natuurlijk belachelijk dat we terug moeten voor zes minuten voetbal. Daar zitten we vier uur voor in de bus. Ongekend. Het is ook niet echt een wedstrijd waar je graag aan herinnerd wordt. En dan moet je terug. Maar het is niet anders”, zegt hij tegen ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Schöne speelde zondagmiddag met NEC thuis tegen Ajax. Die wedstrijd verloor NEC met 1-2. In de slotfase maakte NEC de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit. “Je gaat natuurlijk alles op alles spelen. Eigenlijk moeten we meer ballen erin pompen, het duurde bij vlagen wat te lang bij ons. Op het laatst hebben we er wel alles aan gedaan”, zegt Schöne.

“In de eerste helft kwamen we nog wel onder de druk vandaan en creëerden we wat kansen”, vervolgt de aanvoerder van NEC. “Ze hebben moeite met onze buitenspelers die naar binnen gaan. Maar dat deden we wel te weinig. Daar lag wel wat ruimte. De paar keer dat we het deden, werden we gevaarlijk. In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd.”

Ben je het eens met Lasse Schöne over AZ - NEC?

Laden...
3311 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de stand nou twee of drie goals verschil had geweest, maar AZ heeft nog vijf minuten om de gelijkmaker te scoren. En dat is best een reële optie...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen