Wijffels voorspelt vertrek van Slot bij Feyenoord: 'Kijk eens naar...'

27 december 2023, 10:03   Bijgewerkt: 27 december 2023, 10:25
Foto: © Imago

Maarten Wijffels denkt dat Arne Slot weleens bezig kan zijn aan zijn laatste jaar bij Feyenoord. De journalist ziet een patroon bij de werkzaamheden van de oefenmeester én weet dat de coach enigszins baalt van de (on)mogelijkheden in De Kuip.

“Kijk eens naar de clubs waar Slot heeft gezeten. Hij werkt overal een jaar of drie en dan zoekt hij een nieuwe uitdaging. Een nieuwe groep, nieuwe spelers, een grotere club”, vertelt Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Mikos Gouka verwacht dat de oefenmeester nog wel een jaar blijft, ook omdat zijn clausule uit het contract is, Chelsea en Tottenham Hotspur niet meer terugkomen. "En gezien zijn gezinssituatie verwacht ik dat hij nog een jaar blijft." Afgelopen zomer was hij héél dicht bij een vertrek naar Tottenham Hotspur, weet collega Sjoerd Mossou. “Hij deed voorkomen dat het nooit een overweging is geweest, maar hij heeft het wel heel serieus overwogen. Het is vooral slim gecommuniceerd van Slot.”

Artikel gaat verder onder video

Ook de financiële onmogelijkheden bij Feyenoord doet Slot soms weleens balen. “Dat heeft hij ook regelmatig uitgesproken, dat heeft hem gefrustreerd. Hij had de hoop, als hij een jaar langer bij Feyenoord zou blijven, dat ze spelers konden halen van een hoger niveau, in plaats van een lager niveau”, aldus Mossou. “Daar is nog niet veel in veranderd. Luka Ivanusec is een Kroatisch international, die kun je van de bovencategorie noemen. Maar verder haalt Feyenoord spelers die op een lager niveau spelen.”

Als voorbeeld noemt Wijffels de transfer van Hirving Lozano, met wie algemeen directeur Dennis te Kloese een goede relatie heeft. De Mexicaan wilde echter zes miljoen euro bruto verdienen. “En je kunt niet ineens zeggen: een speler van zes miljoen euro gaat ook vier miljoen euro aan salaris verdienen en dan wordt de verdeling in de kleedkamer scheef. Dat gaaf niet en dat gaat Feyenoord in de komende zomer ook niet kunnen.”

Slot moet na 3 seizoenen vertrekken bij Feyenoord.

Laden...
2240 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Tot ziens. En door.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Prima en dan stort het allemaal als een kaartenhuis in elkaar zijn die grote smoelen uit Rotterdam ook weer over !!!!

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Het wordt meer tijd dat die grote smoelen vanuit de hoofstad na 50 jaar een keer over zijn leeghoofd.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Rare vent ha ha

Klantenservice
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ik denk dat we het er maar op moeten houden dat elke club over het algemeen nuchtere supporters heeft, maar ook supporters met 'grote smoelen'. Helaas hoor je die laatste groep altijd het hardst, maar zijn zij niet de stem van alle supporters. Ik denk dat je reactie daarom ietwat overdreven is. Inhoudelijk: Net als dat een speler ambities heeft, hebben trainers dat ook. Iedereen weet dat er bij Feyenoord financieel gezien niet alles mogelijk is. Niet raar dat een trainer na een aantal jaar opzoek gaat naar een nieuwe uitdaging en mogelijkheden. Op een gegeven moment is dat voor zowel de trainer als de club vaak ook beter. Nieuwe prikkels.

Okkie
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Maarten Wijffels de nieuwe Koning Open Deuren Intrappen.... Lijkt me niet meer dan logisch dat Slot ooit een volgende stap zal willen maken, tenzij Feyenoord hem een contract voor het leven geeft...

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat een kwats. Hij vergeet, dat bij AZ het contract van Slot afliep en hij het recht had om met andere teams te praten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen