Marco van Basten: ‘Ik krijg echt de indruk dat hij bijna bang is om te voetballen, het is hem te link'

11 december 2023, 22:45   Bijgewerkt: 11 december 2023, 22:50
Foto: © FC Afkicken

Marco van Basten heeft maandagavond herhaald dat hij nog steeds grote twijfels heeft bij de defensieve kwaliteiten van PSV, dat na vijftien speelrondes in de Eredivisie nog steeds geen puntverlies heeft geleden. Vooral André Ramalho blijft een onzekere indruk maken op de analist van Ziggo Sport.

Dat geeft de oud-aanvaller maandagavond aan in het programma Rondo op Ziggo Sport. Van Basten is van mening dat Feyenoord, ondanks dat PSV de concurrentie in de Eredivisie dit seizoen vooralsnog veel te slim af is, niet heel veel minder speelt dan de Eindhovenaren. Dat heeft volgens hem voornamelijk met het hart van de defensie van de ploeg van Peter Bosz te maken: "Centraal vind ik PSV superkwetsbaar. Olivier Boscagli is goed aan de bal, maar geen goede verdediger. Ramalho vind ik een twijfelgeval”, geeft Van Basten aan.

Artikel gaat verder onder video

De oud-Ajacied vervolgt: "Als ik hem zie, denk ik dat hij denkt: hoe kan ik hem zo snel mogelijk afspelen? Ik krijg echt de indruk dat hij bijna bang is om te spelen”, zegt de analist op een serieuze toon. De oud-topspits haalt daarna de wedstrijd tegen Feyenoord als voorbeeld, waarin Ramalho door Bosz op de bank werd gezet: "Ik wist niet waarom Ramalho niet speelde. Ik dacht: die slaat er één over, het is hem te link.”

Moet PSV afscheid nemen van Ramalho?

Laden...
268 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen