Medische staf Ajax grijpt in: 'Als je ze kunt wisselen, haal ze er dan af'

11 december 2023, 17:39
Foto: © Imago

De wissels van Brian Brobbey en Steven Bergwijn in de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam werden op advies van de medische staf doorgevoerd. De twee aanvallers van Ajax gingen in de tweede helft naar de kant.

Brobbey werd in de 65ste minuut afgelost door Chuba Akpom; Bergwijn maakte in de 78ste minuut plaats voor Carlos Forbs. ”Brobbey en Bergwijn hadden lichte klachten. De medische staf heeft aangegeven: als je ze eraf kunt halen, haal ze er dan af”, vertelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Door het tweetal te wisselen, wilde de medische staf erger voorkomen. “In het geval van Bergwijn was het een liesblessure en als je ziet wat Brobbey elke wedstrijd te verduren krijgt… Die heeft overal kleine pijntjes.” Trainer John van 't Schip koos ervoor om gehoor te geven aan de wens van de medici.

Valentijn Driessen begrijpt met het oog op de eerstvolgende wedstrijd wel waarom het tweetal naar de kant ging. “AEK Athene is natuurlijk superbelangrijk voor ze, om in Europa te blijven. Ik kan me voorstellen dat je ze er uit voorzorg afhaalt, maar het werd ze wel bijna noodlottig (tegen Sparta, red.).” Ajax won de wedstrijd met 2-1.

Gaat Ajax donderdag winnen van AEK Athene?

Laden...
1687 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen