Open sollicitatie Dennis Bergkamp: terugkeer bij Ajax?

7 december 2023, 07:39
Foto: © Proshots

Dennis Bergkamp (54) wil weer aan de slag in de voetballerij. De voormalig aanvaller is vijf jaar na zijn vertrek bij Ajax toe aan een nieuwe uitdaging en komt in De Telegraaf met een open sollicitatie.

“Het kriebelt weer”, vertelt Bergkamp in de ochtendkrant over een eventuele terugkeer in de voetballerij. Nog altijd wil hij echter niet als hoofdtrainer aan de slag. “Ik denk ook dat ik niet goed genoeg ben als hoofdcoach, omdat ik daar niet de volle aandacht voor heb om alles te willen managen. Ik heb wel respect voor de mensen die dat gevoel wel hebben. Ik heb liever een andere rol, tussen de jeugd en het eerste elftal.”

Artikel gaat verder onder video

Het opleiden van talenten is voor Bergkamp 'de állermooiste' rol. “De brugfunctie bij Ajax van de jeugd in de opleiding naar het eerste elftal paste daarom het beste. Maar dat was ook hoe ik speelde, tussen de linies. Ik was niet een middenvelder, niet een aanvaller. Ik vond dat bij Ajax een geweldige functie. Ik zag de talenten komen, had overleg met de trainers in de jeugd, met het hoofd opleiding en ik had ook een stem richting de hoofdtrainer.”

De naam van Bergkamp viel recentelijk als mogelijke nieuwe technisch commissaris bij Ajax. De voormalig Oranje-international was tussen 2011 en 2018 assistent-trainer bij Ajax. Hij werd in december 2017 op non-actief gesteld wegens teleurstellende resultaten van het eerste elftal. Bovendien verschilde Bergkamp met de directie van mening over het technische beleid.

Zou jij Bergkamp terugwillen zien bij Ajax?

Laden...
1573 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bean
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

bergkamp is geen topsporter, dus die past precies goed bij dat vriendenclubje van ajax. Zo blijft ajax de verkeerde beslissingen nemen en blijven ze in hun grootste crisis ooit hangen.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik denk dat Bergkamp jouw nog op z'n dooie gemak alle hoeken van een voetbalveld laat zien praatjesmaker. Die is meer topsporter dan jij denkt.

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Hoeveel prijzen heb jou club gewonnen want voor een vriendenclubje hebben we een aardig volle prijzenkast

Bean
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

dat mag ik hopen dat hij mij nog wegtikt. Tig jaar betaald voetballer geweest, dus dan mag je wel wat verwachten. Probleem bij hem is dat hij geen persoonlijkheid heeft. Had familie van scholletje kunnen zijn. Doordat hij geen persoonlijkheid heeft gaat hij niks bijdragen aan de jeugd bij zijn vriendenclubje ajax. Zou wat zijn daar, meneer geen persoonlijkheid, meneer dickpick en scholletje weer op het oude nest terug. Dat beloofd wat met die jeugd lol.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Kansloos wat je schrijft. Alweer.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hersenloze reactie, alleen provocatief. Hopelijk begrijp je wat het woord inhoudt.

Blackie
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Het zal voor de jeugd opleiding van ajax toch een opstekker zijn , een man als bergkamp met zijn geweldige voetbal verleden een bijdrage kan leveren . Mensen die denken dat hij niet in staat is om zijn kennis van het voetbal spelletje over te brengen , moeten zich maar even achter hun oor gaan krabben en maar voor een andere sport gaan kiezen ( vooral de altijd vocale betweters en de negetievelingen )

0laf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Bergkamp is een kunstenaar en geen voetbaltrainer of -bestuurder. In Amsterdam moet hij te veel maniertjes eigen maken om zich staande te houden. Denk dat het afbreukrisico van de geniale Bergkamp te groot is.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Bergkamp terug bij Ajax zou mooi zijn, zeker in een functie waar hij zelf vertrouwen in heeft. Zijn nadeel is dat hij nogal moeizaam communiceert, maar voor de jeugd bijvoorbeeld zou hij zeer waardevol kunnen zijn.

dilima1966
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Lijkt mij geen goed idee Iedereen weet hoe het gegaan is bij eerder Dennis Bergkamp bij ajax

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

ik zie liever wimpie terug komen,bergkamp is me iets te gluiperig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen