Luxeprobleem voor Bosz en PSV: 'Vierde Amerikaan voegt zich deze winter bij selectie'

20 december 2023, 10:24
Foto: © Imago / ProShots

PSV-trainer Peter Bosz lijkt er in de winterstop een extra middenvelder bij te gaan krijgen. Richard Ledezma (23) werd dit jaar verhuurd aan New York City FC in zijn vaderland, de Verenigde Staten, maar keert volgens het Eindhovens Dagblad per 1 januari terug in Eindhoven.

Ledezma staat al sinds begin 2019 onder contract bij PSV. De Eindhovenaren namen hem destijds over van Real Salt Lake Academy, waarna hij in eerste instantie aansloot bij de Onder-19. Na een halfjaar in dat elftal te hebben gespeeld werd hij overgeheveld naar Jong PSV en volgde in november 2020 zijn debuut in de hoofdmacht, als invaller in het Eredivisieduel met ADO Den Haag (4-0). Ledezma leverde die dag de assist bij de 3-0 van Ryan Thomas. Door een zware knieblessure stond hij echter zo'n beetje het hele jaar 2021 buitenspel.

Artikel gaat verder onder video

In totaal kwam Ledezma tot op heden tot 23 wedstrijden in het eerste elftal van PSV, waarin hij één zou scoren. In maart van dit jaar voegde hij zich op huurbasis bij de club uit New York. In de MLS kwam hij afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden, waarvan iets meer dan de helft (veertien) als basisspeler. Daarin leverde de eenmalig international vier assists af maar kwam hij niet tot scoren.

Vierde Amerikaan
Als Ledezma zich in de winterstop weer bij de selectie van PSV voegt, dan breidt Bosz zijn verzameling Amerikanen uit naar vier. Afgelopen zomer versterkte de club zich al met Sergiño Dest (gehuurd van FC Barcelona), Malik Tillman (gehuurd van Bayern München) en Ricardo Pepi (FC Augsburg).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

hunteklaas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoewel Ledezma met veel potentie werd binnengehaald bij PSV, lijkt hij nu door de drukte op het middenveld en zijn blessure weinig kans te krijgen op speeltijd

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat fijn dat Ledezma terugkeert bij PSV, maar zijn prestaties in de VS zijn niet veelbelovend en het zal moeilijk voor hem worden om aan te sluiten bij het huidige niveau

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen