Pierre van Hooijdonk laat met opmerking bloed van Sherida Spitse koken

11 december 2023, 07:36
Foto: © NOS

Pierre van Hooijdonk en Sherida Spitse zijn zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal in een verhitte discussie verzeild geraakt. Van Hooijdonk haalde het bloed onder de nagels van Spitse vandaan toen de mogelijkheid van een vrouwelijke hoofdtrainer in de Eredivisie ter sprake kwam.

De Eredivisie heeft nog nooit een vrouwelijke hoofdtrainer gehad. Daar ziet Van Hooijdonk niet snel verandering in komen. "De voetbalwereld is een haantjeswereld, zo simpel is het. Er zit aan deze tafel iemand die in de kleedkamer een grote boef is. Bijdehand, alles erop en eraan", doelt Van Hooijdonk op Rafael van der Vaart. "Ik kan mij niet voorstellen dat Sarina Wiegman in de kleedkamer stapt bij Rafael van der Vaart. Waarom niet? Als jij vraagt 'waarom niet?', dan vraag ik mij af of jij wel eens in een mannenkleedkamer hebt gezeten", reageert de oud-aanvaller op een vraag van Jeroen Stekelenburg.

Artikel gaat verder onder video

Waar Van Hooijdonk een vrouwelijke hoofdtrainer in de Eredivisie niet ziet gebeuren, denkt Spitse daar heel anders over. "Ik snap het niet", zegt zij over het relaas van Van Hooijdonk. "Ik denk dat het wel kan. Je moet naar de kwaliteiten kijken, niet of het een man of een vrouw is. Natuurlijk bevind je je in een bepaalde wereld, maar dat betekent niet dat een man nou meer kan dan een vrouw."

Volgens Van Hooijdonk gaat het om 'een stukje geloofwaardigheid' dat een trainer moet hebben ten opzichte van een spelersgroep. "Dus je denkt dat als een vrouw voor de groep staat bij de mannen, zij geen geloofwaardigheid heeft?", bijt Spitse hem toe. "Minder dan een man", reageert Van Hooijdonk. "Waarom? Waarom is niet zo belangrijk, het gaat erom dat het zo is."

Er moet volgens Stekelenburg een 'witte raaf' komen, waar Van Hooijdonk het niet mee eens. "Alles moet tegenwoordig doorbroken worden. In de maatschappij gebeurt het al bij een heleboel dingen. Maar hoofdtrainer worden van een Eredivisie-ploeg... Ja, jongens, ik denk dat je heel erg onderschat - en ik ben best wel verrast door de reacties - wat voor impact dat gaat hebben met betrekking tot uitwedstrijden. Je hebt een vrouw op de bank zitten als hoofdtrainer, er komen 50.000 man in het stadion..."

Volgens Spitse richt Van Hoojidonk zich op randzaken. Stekelenburg kiest de kant van de recordinternational. "Ik begrijp het en je zult best behoorlijk hoge muren over moeten, maar als iemand kwaliteit heeft, moet dat toch een keer kunnen? Als je er altijd zo in blijft staan, zal het nooit gebeuren. Dat is duidelijk", zegt hij. Van Hooijdonk: "Het hoeft van mij ook niet te gebeuren. Vrouwen en mannen zijn gelijk voor mij, ik geef alleen maar aan wat voor effect het zou hebben op de voetbalwereld. De voetbalwereld is namelijk niet hetzelfde als de maatschappij. Dat is het punt dat ik wil maken."

Van der Vaart, die zich afzijdig heeft gehouden in de discussie, vindt het knap dat Van Hooijdonk zijn nek uitsteekt. "Je gaat hier heel veel kritiek op krijgen, maar ik vind het wel heel stoer wat je zegt. Daarom kun je niet alles zeggen. Hij zegt het nu, respect daarvoor", aldus de voormalig middenvelder, waarna Spitse nog een duit in het zakje doet: "Wij zijn het er niet over eens, dat is duidelijk. Maar ik hoop dat het in de toekomst een keer gaat gebeuren en hij geen gelijk heeft."

Is de Eredivisie toe aan een vrouwelijke trainer?

Laden...
11315 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Maakt voor mij niet uit vrouw of man gaat idd om kwaliteit dat geld ook voor blank of zwart de beste moet de voorkeur krijgen !!!! Er zijn inmiddels ook al veel vrouwlijke verzorgster in de sport .

Link gekopieerd!
    51
    + 1
avatar

Snap niet zo goed dit puppy power gedrag van die Spitse, het niveau van de speelsters en vrouwelijke trainers is zo ontzettend veel lager in vergelijk met de mannelijke collega's dat dit geen discussie is. En het ook weer praten over de hoogte van het salaris in het voetbalwereldje is belachelijk, er komt bijna geen hond naar kijken in de competities en sponsors staan ook niet echt te trappelen van ongeduld. Het geld zal toch eerst binnen moeten komen alvorens men het kan uitgeven

tino81
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als je zegt dat je uit bent op miljoenen contracten net als vele mannen dan snap ik dat goed en het is je goedrecht want de wereld is scheef verdeeld en vrouwen kunnen ook strategisch zijn maar zeg dan ook dat dat het is ipv polariserende politieke spelletjes te spelen tegen een semi kleurling in een toch best wel witte mannen wereld. Echter, er zijn verschillende argumenten waarom dit tegen kansgelijkheid in gaat want het doel van emancipatie was juist dat die man niet de vrouwenkleedkamer in mocht maar nu is het kennelijk toch interessant dus dan maar de regels effe veranderen!? Daarnaast zijn er jongens zoals Seedorf en Reiziger die de club in de jaren 90 voor miljarden mannen een vernieuwd gezicht hebben gegeven terwijl ze nooit een gezonde volle trainerskans hebben gekregen dus als het punt is dat het gaat om kansgelijkheid wat rechtvaardigt het dat zij boven die donkere jongens komt? Ik denk dat ze haar punt voorbij streeft en niet echt tactisch ofzo, het is veel vruchtbaarder als zij zich richt op meer kijkcijfers onder 50% van de samenleving zodat de miljoenencontracten gaan komen ipv politiek fikkie te steken. Haar aanpak is afgezaagd en cheap net als de in de voetballerij heersende oude klasse waar jongens als Van Hooijdonk geen ruimte kregen en dan grinniken naar een etnische minderheid alsof Pierre dat ook niet ziet want je hebt Rafael als troef. Op deze manier ben je niks beter Sherida terwijl kansgelijkheid wel je punt is.

FCJel
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Helemaal goed hoor, de gelijkheid tussen man en vrouw. Helemaal voor, maar je moet niet ineens daardoor je kop in het zand steken voor het verschil in trainersprofiel en kwaliteiten van de mannen en vrouwen. In die zin heeft Pierre gelijk. Je zet ook geen mannelijke trainer van het derde niveau voor een eredivisieclub.

Neutraal
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Diegene moet wel van een extreme buiten categorie zijn en stress-bestendig zijn. Alles zal worden uitgemeten tot in de belachelijkst kleine details. Ik vraag me af of zelfs een klasbak als Sarina Wiegman zich staande zou kunnen houden, onder die druk. Alles dankzij het haantjes gedrag, en angst voor verandering

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Maar waarom zou het percé moeten . Wiegman zelf wil niet eens

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

gtsb, bij jou is het niet een kwestie van negeren, maar steeds onnodig de confrontatie opzoeken, jij bent het voorbeeld van iemand die hier op FC de sfeer verziekt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dit is een non-discussie. Er zijn vrouwelijke Nobelprijswinnaars, er zijn vrouwelijke rechters bij Hooggerechtshoven, er zijn vrouwelijke top bevelhebbers, er zijn vrouwelijke scherpschutters, er zijn vrouwelijke presidenten, er zijn bekroonde vrouwelijke oncologen, er zijn vrouwelijke astronauten, er zijn vrouwelijke premiers beter dan Rutte, er zijn vrouwelijke topwetenschappers, er zijn vrouwelijke piloten, er zijn vrouwelijke taxichauffeurs, er zijn vrouwelijke industriële vormgevers, er zijn vrouwelijke senatoren, er is een topatlete die Femke Bol heet, er zijn vrouwelijke hoofdeconomen bij grote banken, er zijn vrouwelijke coureurs, er is een Nederlandse vrouwelijke lange afstand/marathon genaamd Hassan, er is een Nederlandse zanger met een vrouwenstem geheten Joling, in Amerika is vice-president een vrouw, er zijn vrouwelijke ministers, er zijn vrouwelijke Kamerleden, er is een vrouwelijke Minister van Staat, er zijn aantrekkelijke en minder aantrekkelijke vrouwen, er zijn top actrices, er zijn top zangeressen en op vele andere gebieden veel vrouwen die het veel beter dan mannen doen, waarom dan geen Spitse of Wiegman als coach van een mannen elftal ? En ach het is maar voetbal, als het er op aankomt dan is het spelletje van ondergeschikt belang in vergelijking met andere dagelijkse belangrijkere zaken. Mensen laat de geschiedenis, de evolutie zijn/haar beloop, het is een kwestie van tijd. Helaas staan in Nederland wij door onze 'hokjesgeestgedachten' onszelf in de weg bij de ontwikkeling als natie. Laat ons elkaars sexe niet de maat nemen, wij hebben elkaar als aanvulling nodig. Misschien zal Spitse als coach, weet ik niet zeker, het beter dan Pierre doen ????

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Je Wilt toch niet het niveau van de mannen vergelijken met de dame s Dame s spelen op amateur niveau

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hokjesgeest Dilima 1966 ? Op Wembley meer dan 50.000 toeschouwers !

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat een vergelijking Kan ik ook zeggen waarom is er in Nederland nog geen vrouwelijk minister president geweest wat jij nu zegt slaat nergens op met vergelijkbare

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En hoeveel toeschouwers zijn het in de voetbalwedstrijd vrouwen

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Een vrouwelijke Minister-President komt er echt aan Dilima, kwestie van tijd. Andere landen hebben ze al.

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dilima1966, Tijdens Engeland-Oranjeleeuwinnen waren er meer dan 50.000 toeschouwers op Wembley en in The USA waren ook veel toeschouwers als Rapineau en Morgan en de andere dames een interland speelden. Moraal is: kwestie van tijd.

Richard
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Krotje, 50000 kinderen

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Richard, ben je er geweest ? En so what ? Als het lukt dan gaan Nederland, belgië en Duitsland de WK organiseren, kan je lachen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hier gaat hier om voetbal Jij vergelijk dingen met elkaar wat slaat als en lul op een drumstel Het voetbal van vrouwen en mannen liggen ver uit elkaar ook het niveau

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Precies Dilima, voetbal is een spel voor zowel jongens als voor meisjes geworden. Trouwens het kan mij geen bal schelen of Spitse of Pierre coach wordt, het gaat mij om het principe, om gelijkwaardig prestatieniveau. En om de hokjesgeest die in ons land nog steeds maatgevend is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dilima1966, een lul die op een drumstel slaat is een mooie circusact daar kan Cesar Zuiderwijk niet tegen op. Overigens het gaat niet om dames en heren gemengd op het veld, maar dames als coach aan de zijlijn, trouwens er is al een scheidsrechter die een CL-wedstrijd floot: Frappart.

gtsb
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Krotje het ergste is dat jij de hele discussie niet snap je clubgenoot wel . Jij kan van hem ook als fan zijnde van de club ajax nog veel leren . Deze man heeft wel een heldere gezonde realistisch kijk . Jij probeert te deugen ,om vervolgens weer iedereen af te zeiken

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hap hap hap, wat jij mij nu verwijt dat doe je altijd, jij snapt niks van dit alles door niet begrijpend te kunnen lezen en wie denk jij dat jij bent om mij dit te vertellen, oud zeer omdat jij in het verleden niet tegen mij op kon in discussies ? Dat wij voor Ajax zijn heeft totaal niet met deze discussie te maken, bewijst dat Ajacieden ieder voor zich een frisse objectieve kijk hebben, kan ik van jou niet zeggen, van andere Feyenoorders wel. Veel van de Feyenoorders hebben een totaal andere kijk op de club dan jij, geen tunnelvisie. Dus ? Laat mij maar proberen te deugen, ik heb jou gtsb niet nodig om mij hierop te wijzen, kijk naar jezelf kereltje en bemoei niet steeds met mij. Weer hap hap hap ?

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kwal akkoord eerste klas die van Hooijdonck

dilima1966
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

gtsb Hij snap het zeker niet Ik kom regelmatig langs de arena voor me werk ga dan ff kijken training Zowel heren als dame s Verschil goed te zien training En dan wordt er dingen bij gehaald waar het helemaal niet over gaat in dit onderwerp waar gaat het dan over

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sinds wanneer hebben ze weer open trainingen dan dat jij ff kan kijken als je in de buurt bent voor werk bij de mannen zal dat zelden zijn miss begin seizoen en met de klassieker in aantocht

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dilima, jij haalt dingen bij waar het in dit onderwerp niet over gaat zoals Minister President. Ik heb al eerder op jouw reactie gereageerd, maar de deugden van FC hebben hem verwijderd. Laat eerst beginnen met 'snappen' , waarom zou jij bepalen dat ik niet snap ? Ik heb het over trainerschap niet over gelijkwaardigheid in het spel tussen vrouwen en mannen, simpel ik zou niet weten waarom een vrouw strategisch niet beter dan een man zou kunnen denken als coach. Jij leest ook niet goed, ik schreef: kwestie van tijd, bij ons gaat het door hokjesgeest trager dan in Frankrijk of The USA lijkt me. Spitse heeft 2 trainersdiploma's van dezelfde KNVB als voor de mannen. Voor het overige interesseert het mij geen bal of Spitse coach wordt of niet, het gaat om het principe. Ik blijf bij mijn standpunt.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En langs de arena kan iedereen rijden maar ze trainen op de toekomst dus jammer joh

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ha ha ha, langs de Arena rijden en dan ff kijken wil niet zeggen dat je mening de beste is toch Hij reageertaltijd ? Ik moet wel glimlachen om je opmerkingen hoor. Ach Dilima bedoelt het niet zo slecht, reageert alleen niet goed.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik denk dat jullie de arena alleen van de buiten kant kent of van tv Waar ligt de toekomst van ajax dan Op loop afstand van de arena Andere kant achter ziggo dome je loop brug over snelweg ben je er al 10 min afstand

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Joh Dilima1966 zeur niet zo door man. Jij hebt gelijk een vrouw kan geen coach van een EDclub zijn, zo dik tevreden ??? Jij je zin en hou nu maar over op. Wat wil je trouwens nou, als ik tel hoeveel voetstappen ik daar gelopen heb. Nou nokken ermee.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dilima laat gaan . Hij zit hier als ajax voetbalt te zeuren over feyenoord . Is gewoon alleen voor jou club omdat jullie het meest gewonnen hebben. Een successupporter die niet kan omgaan met de situatie van zijn club. Lees wat terug van deze sukkel en je weet genoeg . De man met meerdere accounts die deze site laat zakken naar een bedenkelijk niveau . En bij dit soort onderwerpen zieltjes wil winnen . Verder doet hij niks anders dan de sfeer verzieken En ik ben het mikpunt omdat ik hem door heb en voor feyenoord ben . Dit onderwerp snapt hij niet terwijl jij en ik dat wel door hebben Mijn dochter voetbalt ,en mijn vrouw ook zeggen hetzelfde over vrouwenvoetbal . Het zijn 2 verschillende werelden . En meneer heeft het over een non discussie ,en dat is het ook . Want degene die daar voor in aanmerking komt als enige (wiegman). Die wil niet eens 🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Fc update grijpt niet in dus over 2 weken zijn krotje /kc hier nog steeds . Maken zelfs mot met hun clubgenoten .

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

gtsb, Hap hap hap. Beste man je bent echt te triest voor woorden. Ik zou nu graag willen dat je de redactie van FC benadert en hen laat onderzoeken en hier bevestigen of dat KC en Krotje en Hijreageertaltijd één en dezelfde persoon is. Graag, doe dat als je zoals jezelf altijd flink vindt. Ga nu maar met de billen brood etter. Inhoudelijk reageer je op KC en Krotje, hoe ziek ben jij eigenlijk. 'Jouw Feyenoord' interesseert mij geen bal, bewijs maar eens dat ik op een artikel over jouw Feyenoord reageer. Gast je bent echt ziek. Je bent met een vendetta tegen KC en Krotje bezig en wel ons beschuldigen van vervuiling van deze site. Sodemieter op.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Daar heb je Revolutie onze complotdenkertje nr. 2 na gtsb. Ik dacht al wat is het stil aan de overkant.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Van mijn verblijf naar de Arena is het met bus 66 12/13 minuten gast, lekker gemakkelijker dan met de auto. Ik ben in en rond de Arena heel veel geweest dan dat je het kan vermoeden Dilima1966, jammer dat jij aannames hebt. Niet doen.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twee mannen hebben een discussie en zijn niet met elkaar eens,niets mis mee toch de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat ik zeg, de tijd zal het leren, maar die andere man wil gewoon zijn gelijk hebben. Het is een kwestie van tijd. En nogmaals het zal me een worst zijn of een vrouw coach van een EDclub zal zijn, gaat om het principe.

Richard
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als Spitse trainer wordt zie je het verschil toch niet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen