Van Hanegem kent één Ajacied die tien keer ontsnapte aan een rode kaart: 'Zonder overdrijven'

3 december 2023, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Imago/ESPN

Willem van Hanegem zet grote vraagtekens bij de uitspraken van Steven Berghuis na de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax. De aanvaller van Ajax incasseerde een directe rode kaart voor een charge op Joaquin Correa, maar zei na afloop te betwijfelen of de overtreding überhaupt een kaart waard was.

Van Hanegem zegt dat ‘best eens gevraagd kan worden’ aan Berghuis of hij ‘de weg kwijt is’. “In Amsterdam zeiden ze ook: het was pas z’n eerste rode kaart. Nou en?”, aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Ajax-spelers krijgen, zeker in de eredivisie, zelden rood. Denk aan Edson Álvarez, die zonder overdrijven misschien wel tien keer ontsnapte aan rood in zijn Ajax-tijd.”

Artikel gaat verder onder video

In vier seizoenen voor Ajax incasseerde Álvarez drie rorde kaarten: twee directe rode kaarten in de Eredivisie en eenmaal een rode kaart in de Europa League die bestond uit twee gele kaarten. Afgelopen zomer vertrok hij naar West Ham United.

Van Hanegem, clubicoon van Feyenoord, zag zijn favoriete club zondagmiddag met 1-2 onderuitgaan tegen PSV. Het gat tussen de twee clubs is nu tien punten. “De voorsprong in de eredivisie is nu al zo groot dat de titel die club niet meer kan ontgaan”, denkt Van Hanegem. “PSV gaat landskampioen worden, Feyenoord blijft heus AZ wel voor. In december weten we eigenlijk alles al.”

'PSV gaat landskampioen worden en Feyenoord blijft AZ voor'

Laden...
2733 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Zijn cluppie verliest en hij zeikt over een oud speler van Ajax. Het moet niet gekker worden met Willempie. Wanneer durft iemand hem eens te vertellen dat het enigzins gênant aan het worden is.

KingCrimson
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Over de wanprestaties van Slot en z'n clubje horen we hem niet. Nee liever wat zeiken over iemand van Ajax. Hij maakt zichzelf totaal belachelijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Willem van Hanegem heeft niet genoeg klasse en met zijn 75 jaar komen zijn vaak negatieve commentaren gefrustreerd en zuur over. Laat meneer nou effe dimmen net als zijn leeftijdgenoten het ook doen. Van Hanegem is publiciteitsgeil en mist de aandacht van toen hij nog hot was. Hij heeft gelijk als hij meent dat Berghuis de weg kwijt is, vind ik ook, maar wat Hartman tegen Teze deed was ook tenenkrommend, resultaat: Teze en hij (?) in de ziekenboeg en Hartman kreeg niet eens een prent van de hoofdagent van Rotterdam toch ? Dit laatste verwijs ik mede naar wat Van Hanegem in zijn column schreef: "“Ajax-spelers krijgen, zeker in de eredivisie, zelden rood. Denk aan Edson Álvarez, die zonder overdrijven misschien wel tien keer ontsnapte aan rood in zijn Ajax-tijd.” Vervolgens vind ik voorbarig om nu al vast te stellen dat Feyenoord AZ voor blijft, waar baseert hij dit op ? De bal is rond, verschil is maar 2 punten.

Frank16
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Bijna tachtig, dus wie is er nou in de war?

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Bijna 80 !!! Kan je nagaan, dan moet hij in dit geval, luister voor dit geval, maar een spreekverbod krijgen.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

van Hanegem en zijn uitspraken over wat dan ook met Ajax te maken heeft , zegt genoeg hoe een hekel hij aan ajax heeft, en totaal niet objectief is . Die man moet je als voetballer respecteren, maar meer ook niet.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Willem ben je vergeten hoe vaak die Hartman al mazzel heb gehad !!!!!

thetruth
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Feyenoord en Psv eindigen de wedstrijd, meestal als de tegenstander nog 9 a 10 spelers over hebben. Ook penalty's in hun voordeel zijn een vast gegeven bij deze twee. Dus Willem niet zeuren.

Frank16
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wij krijgen juist onterechte penalty's en nooit als ze terecht zijn. Ik heb ze geteld. Zou niet meer weten hoeveel. Ben maar gestopt met tellen, zoveel!

Frank16
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

En wat te denken van Davy Klaassen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen