Ajax mist specifieke kwaliteit bij De Roon en gaat voor absolute topper

4 januari 2024, 09:47
Foto: © Imago

Ajax gaat deze maand geen poging ondernemen om Marten de Roon over te nemen van Atalanta. De Amsterdamse club twijfelt volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad (te veel) aan de leiderschapskwaliteiten van de 32-jarige middenvelder. Voor de vacature van verdedigende middenvelder heeft Ajax een helder profielschets gemaakt, zo legt de Ajax-watcher uit in de AD Voetbalpodcast.

Het is geen geheim dat Ajax zich op korte termijn hoopt te versterken met een ervaren nummer zes. "De profielschets hebben ze eigenlijk voor zichzelf al heel helder uitgeschreven. Het moet een speler zijn met ervaring. Niet per se iemand van 35 jaar, maar wel een speler met behoorlijk wat wedstrijden in de benen. Het liefst in topcompetities", aldus Inan.

Artikel gaat verder onder video

Ajax wil zich versterken met een verdedigende middenvelder die voetballende kwaliteiten meebrengt. "Maar vooral ook leiderschap gaat toevoegen aan de selectie en daar valt vooral onder dat hij verbaal heel aanwezig. De naam van De Roon heeft ook rondgezongen. Een speler van Atalanta, Oranje-international ook, maar daarvan twijfelen ze dus aan het tweede gedeelte. Hij komt qua positie en achtergrond in aanmerking, maar ze twijfelen of hij een leider is."

Volgens Inan is Ajax simpel gezegd op zoek naar een kartrekker. "Ze zoeken iemand die de boel op sleeptouw neemt, verbaal continu aanwezig is en daarmee spelers als Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaat ondersteunen en soms gaat ontlasten. Het is natuurlijk een centrale positie op het veld en Ajax hoopt daar gewoon een topper binnen te halen, waarmee ze een kleine inhaalslag kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ajax heeft meer aan Sánchez gehad dan de roon maar ze zijn alweer te laat ze zijn olie dom geweest om Azor Matusiwa te verkopen en niet de eerste keer is dit gebeurt ze hadden ook juan dos santos van san paulo kunnen halen Die had meer doelpunten gemaakt dan brobbey en wie dan ook.in de spits die jongen is zo verschrikkelijk goed linkse als recht schiet hij net zo hard goede kopper kan op de vleugels spelen snel sterk helaas weer

BENNINK24
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

De Roon leuke voetballer voor de Graagschap ?

QuarlonK
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Echt wel beter dan dat niveau. En dat is nog aantoonbaar ook. Ik snap niet dat De Roon zo wordt ondergewaardeerd. Zijn cv is prima en hij zou op dit moment ook Ajax beter maken

Brigges
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik twijfel toch erg in de kwaliteiten van de scouting bij Ajax en dat is niet alleen pas nu, maar ook het afgelopen seizoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik eigenlijk ook wel Brigges, maar dan van de 2 afgelopen seizoenen: Veldmate/Huntelaar. Ajax heeft nu Kevin de Lange (ex ManCity) en hij wordt ingefluisterd en bijgepraat door Dave Vos voor wat betreft de jongere spelers.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hahaha ze gaan voor een absolute topper. Alweer. Wat een koopclub. Kopen kopen kopen. De toekomst is verleden tijd. En het Nedrlandse voetbal kan makkelijk zonder 020. We hebben Hercules toch. Wat een hoogmoed en arrogantie weer.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

2023 Inkomende transfers 020 12. Feyenoord 9 inkomend. 2022 Inkomende transfers 020 13 Feyenoord 10 inkomend. De koopclub is 020 Praatjesmaker. Koop een telraam.

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Koning Sjaky, je vergeet "Pauperclub" te noemen. O ja ik ben lekker arrogant en vol hoogmoed, voel me prima bij kan jij door je clubje niet hetzelfde zijn en hebben. Overigens: ik hoor de PSVstaf en hun reserves in De Kuip na het laatste fluitsignaal van de scheids nog schreeuwen: "tieeeeen...........pûnteeeeeeeeeeen". Goedemiddag Sjaky.

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Neem je pillen en terug in je hok!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Prima toch. Twee keer kampioen in zes jaar. Het is weleens slechter geweest. Tweede plaats geeft recht op deelname Champignons League. Ook lekker. 10 punten achter op psv is toch nog beter dan 23 punten achter. Zeker als je in aanmerking neemt wat 020 uitgegeven heeft aan transfers. Dan had je toch dik bovenaan moeten staan als 020 zijnde. Pauperclub.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Koning Sjaky, Weet je wat je schreef ? Dit: " Twee keer kampioen in zes jaar. Het is weleens slechter geweest. Tweede plaats geeft recht op deelname Champignons League." 2 keer kampioen in 6 jaar (na 14 jaar) als je met je club weinig successen had meegemaakt dan is dit ontzettend geweldig. Jouw kinderhand is echt snel gevuld. Het was zeker heel slecht geweest als je terugdenkt aan de periode voor Advocaat/Berghuis ja diezelfde Steven Berghuis nou dan was het heel erg slecht geweest. Dus effe beentjes teug op de grond. Dessers had je club gered. 2e plaats geeft recht op CL, het is maar de vraag of die 2e plaats voor je club haalbaar is, het wordt een zware zware klus. En dat recht geven van die 2e plaats op deelname aan de CL was onder meer een verdienste van Van der Sar. Tot slot: ik heb niks tegen 010 en ik heb respect voor je club, maar figuren als jij die alleen maar met alle mogelijkheden Ajax, ja mijn Ajax dat dit seizoen rampzalig opereert ja dat klopt, steeds maar de grond inboort dan krijg je ook van mij terug, dus effe dimmen, want je club heeft tot nu toe niet veel successen behaald: nogmaals nu al 10 punten achterstand op de beste ploeg van dit moment, van de CL linea recta, 2 keer Atletico en oef Immobile met dat doelpunt brrrr, de EL in geleld en 2,3 miljoen weggegooid in Glasgow door een B-club aldaar. Ga lekker vroeg naar bed man dan kom je tot rust. Misschien.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bean, die Krotje is een voetballiefhebber en hij probeert altijd objectief te zijn, goed is goed, slecht is slecht ook wat mijn Ajax betreffende, maar jij breekt altijd alles af, jij schijnt daar een genoegen in te hebben. En ja PSV presteert dit seizoen uitermate goed kan niemand er omheen. Dag Bean. O ja wat is een droeftoeter eigenlijk ?

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Hij speelt elke week bij de nr6 in de serie A, waaronder zou je dan naar de eredivisie gaan en de onrust van Ajax?

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Om nog beter te worden dan kan hij via Ajax misschien toch nog naar het EK, slim hè. Hij is weliswaar al 33 jaar, maar men zegt je bent nooit te oud om wat bij te leren. O ja hij speelt bij de nr. 6 van de Serie A, Ajax staat 5e in de ED, ha ha ha. Flauw hè Linda ?

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Haha een naam van die absolute topper wordt niet genoemd want die is er niet voor Ajax haalbaar

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Leroy Sané, hij wordt nu omgeturnd tot middenvelder. Flauw hè Linda

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Niet dezelfde fout gaan maken , die er gemaakt zijn ???

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zou het niet eerder De roon zijn die kwaliteit mist bij ajax?

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik denk eerder dat De Roon goed bij 010 past, hij is veel beter dan hoe heet ie ook weer: Cheroekie ? Bij 010 kunnen ze vanaf de 14e as . meer kwaliteit nodig hebben ben ik bang, want de 2e/3e plaats komen in gevaar.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

"Iemand die de kar kan trekken op het middenveld bij Ajax". Als je trekken aan een dood paard ook onder die noemer plaatst. ;-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen