'Ajax sluit akkoord over miljoenentransfer: verdediger terug naar thuisland'

26 januari 2024, 17:09
Foto: © Imago

Ajax kan Jorge Sánchez verkopen aan Cruz Azul. Volgens het Mexicaanse Súper Deportivo hebben de twee clubs een akkoord bereikt en ziet de rechtsback de overstap ook wel zitten. Hij moet nog wel worden losgeweekt bij FC Porto, dat Sánchez op dit moment huurt van Ajax.

Porto huurt Sánchez in principe het hele seizoen van Ajax. Zijn huurcontract bevat een optie tot koop, die verplicht wordt als de Mexicaan minstens twintig wedstrijden speelt. Dat lijkt echter niet te gaan gebeuren. Sánchez speelde in competitieverband pas zeven wedstrijden voor Porto. Kind van de club João Mário krijgt de voorkeur als rechtsback. Het is dan ook denkbaar dat Porto hem laat gaan, maar daar is nog geen uitsluitsel over.

Artikel gaat verder onder video

De 25-jarige Sánchez ligt momenteel nog tot medio 2026 vast bij Ajax. De club betaalde anderhalf jaar geleden minimaal vijf miljoen euro aan Club América voor zijn komst. Uiteindelijk kwam hij in zijn eerste seizoen tot 26 officiële wedstrijden. Op de rechtsbackpositie moest hij vaak zijn meerdere erkennen in Devyne Rensch. Naar verluidt is de koopoptie in het huurcontract bij Porto te lichten voor 3,8 miljoen euro. Het is dan ook te verwachten dat Cruz Azul meerdere miljoenen betaalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik voorspelde het toch al dit in tegenstelling tot de Ajaxhaters: Ajax gaat de verloren gelden, natuurlijk niet alles maar bijna alles, door verkopen terugkrijgen. Kan niet anders, want de AFC Ajax is al decennialang een gewild merk, dit ondanks de Mislintat-ellende.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd wie de volgende ( mogelijk twee ??? ) aankopen gaan worden. !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen