Ajax start 2024 met volstrekt kansloze oefennederlaag tegen reserveteam Hannover 96

6 januari 2024, 17:11
Foto: © Imago

Ajax is 2024 gestart met een volstrekt kansloze oefennederlaag tegen Hannover 96. De Amsterdammers speelden, net zoals de Duitse opponent, met het reserveteam en gingen met de billen bloot op het trainingskamp in Cádiz. De nummer acht van de 2. Bundesliga was met 0-3 nog veel te lief voor de ploeg van John van ’t Schip.

De oefenwedstrijd werd gespeeld in twee blokken van ieder dertig minuten. Ajax, dat experimenteerde met Ahmetcan Kaplan op de ‘nummer zes-positie’, liep al vijf minuten tegen de eerste tegentreffer aan. Julian Börner werkte de bal in het dak van het doel achter aanvoerder Geronimo Rulli.

Artikel gaat verder onder video

Een tandeloos Ajax ging met een 0-1 achterstand de rust in, en daar mocht het absoluut niet om mopperen. Rulli, die deze winter eventueel kan vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, voorkwam grotere schade voor de geplaagde club. Tien minuten na rust kon de Argentijn de Amsterdammers niet meer behoeden voor een grotere achterstand toen Havard Nielsen de verdiende 0-2 maakte.

Niet veel later kwam Hannover, net zoals bij de 0-2, makkelijk over vanaf de rechterkant van het veld. Anton Gaaei kon de voorzet niet voorkomen, waardoor Muhammed Damar voor de 0-3 tekende. Met nog een kwartier op de klok was de wedstrijd dus wel gespeeld. Opvallend was dat Ajax nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam tegen de reserves van Hannover 96. Werk aan de winkel dus voor Van ’t Schip en zijn manschappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

mooi begin van het nieuwe jaar toch!

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zeker jou clupje heeft verloren met 2-1 en kunnen de frustratie niet onderdrukken dat wordt nog wat tot aan mei sterkte alvast en bij ons ach ja gaan gewoon verder waar we half dec 2023 mee zijn gestopt

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

maar ja wij spelen volgend seizoen zeker europees en dat kan je van jouw cluppie niet zeggen!! en weer minder inkomsten!!

DRAAK72
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Klopt helemaal Ajax onwaardig Ajax moet grote schoonmaak houden alle kneusen er uit trappen

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ja het is een oefenwedstrijd, ja het is een B-ploeg.. maar dit was nog steeds verontrustend slecht van de kant van Ajax. Er is echt werk aan de winkel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Vanmiddag naar 2 oefenwedstrijden gekeken en ik kreeg er pijn van in mijn ogen. Laat me beginnen met Feyenoord, de vigerende landskampioen die speelde tegen de nr. 16 van de Bundesliga. Bij Feyenoord speelde de crème de la crème van de club, dus in principe moeten deze spelers straks een goed vervolg aan de 2e seizoenshelft gaan geven. Nou ik heb er een hard hoofd in. De spelers van Mainz zijn stuk voor stuk beter dan die van Feyenoord en eigenlijk is de wedstrijd een kopie van Celtic-Feyenoord. De Mainz spelers geven de bal keurig aan de goede kleur. Feyenoord speelde moeizaam nog moeizamer dan hun laatste competitiewedstrijden (Volendam b.v.). Ik geef 010 het voordeel van de twijfel, maar potten breken in de komende wedstrijden door hen wordt moeilijk. En dan Ajax, ik kan kort zijn: de hele selectie van vanmiddag is op Rulli en Kaplan na geen garantie voor succes. Eigenlijk kunnen al deze spelers op de grote hoop worden gelegd en worden verwijderd: de Mislintatspelers hebben zichzelf bevestigd miskopen te zijn, de jonge aanwas: Amourichi, Misehuoy, Martha, Sala Edinne en nog een paar zijn niet de spelers waar Ajax de komende tijd op kan bouwen, voorlopig moeten deze spelertjes hun mond houden en extra hun best doen. Ajax verloor de wedstrijd met 3-0 van een 2e Bundesligist nr. 8 slechter kan niet, het is een schande. De Ajaxspelers kregen voetballes. Ik vraag me af wat de spelers van Feyenoord en Ajax in die ene week getraind hebben. Ik weet niet hoe de Ajaxselectie van morgenmiddag gaat spelen, dat moeten wij nog zien, maar in elk geval moet ik concluderen dat het Nederlandse clubvoetbal vele malen slechter dan de Duitse is, misschien het huidige PSV uitgezonderd.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ik zat lugo atletico te kijken veel vermakelijker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je had gelijk Jurgen, maar ja ik was erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van beide ploegen in die oefenpotjes, maar man........nou ja misschien heb ik me erin vergist. Fijne avond.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hahahaha

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2e helft was b elftal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen