Vermoedelijke opstelling Ajax: één wijziging en twijfelgeval ‘gewoon’ in de basis

27 januari 2024, 08:14   Bijgewerkt: 27 januari 2024, 08:34
Foto: © Imago

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Steven Bergwijn zaterdagavond ‘gewoon’ zijn opwachting kan maken bij Ajax in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Ajax-trainer John van ’t Schip vertelde daags voor het duel met de huidige nummer vijftien van de Eredivisie dat zijn aanvoerder een ‘twijfelgeval’ was, maar hij wordt gewoon aan de aftrap verwacht. Ook Borna Sosa is weer van de partij.

De Kroaat maakte op de slotdag van de afgelopen zomerse transferwindow de overstap van VfB Stuttgart naar Ajax. Er was in de eerste seizoenshelft veel te doen om Sosa, vooral buiten de lijnen. Zo bleek uit onderzoek van de NOS dat toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat de verdediger via een zakenpartner naar Amsterdam had gehaald. Sosa slaagde er voor de winterstop niet in om een basisplaats te veroveren. Van ’t Schip vertelde tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft dat hij meer verwacht van de linksback.

Artikel gaat verder onder video

Sosa verscheen in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Go Ahead Eagles weliswaar aan de aftrap, maar ontbrak vorige week in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Kroaat was niet fit, waardoor Van ’t Schip noodgedwongen een beroep deed op Ar’jany Martha. Sosa is inmiddels hersteld en kan dus meedoen op bezoek bij Heracles. Het Algemeen Dagblad verwacht de Kroaat aan de aftrap. Dat is ten opzichte van vorige week mogelijk ook meteen de enige wijziging die Van ’t Schip doorvoert in Almelo.

Volgens de krant kiest Van ’t Schip voor de rest voor dezelfde namen als in de thuiswedstrijd tegen RKC (4-1 winst). Diant Ramaj verdedigt het doel, de achterhoede wordt gevormd door Tristan Gooijer, Devyne Rensch, Jorrel Hato en dus Sosa. Josip Sutalo moest het duel met RKC al missen en is er ook tegen Heracles nog niet bij. Ook op het middenveld verwacht het AD dezelfde namen als in de laatste wedstrijden. Jordan Henderson maakte eerder deze week weliswaar zijn entree op het trainingsveld, maar een basisplaats lijkt er voor de kersverse aanwinst nog niet in te zitten. Van ’t Schip lijkt ook in Almelo te kiezen voor Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson.

Voorin is het de vraag of Bergwijn fit genoeg is voor het treffen met Heracles. Van ’t Schip vertelde vrijdag dat de aanvoerder een twijfelgeval is, maar hij wordt door het AD ‘gewoon’ aan de aftrap verwacht. Bergwijn vormt samen met Steven Berghuis en Brian Brobbey de voorhoede. De ontmoeting tussen Heracles en Ajax begint om 21.00 uur. Het eerste onderlinge treffen, op de eerste speeldag en tevens het officiële debuut van Maurice Steijn, eindigde in een 4-1 overwinning voor Ajax. Jakov Medic, Mohammed Kudus en Bergwijn (tweemaal) waren toen trefzeker.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Hato, Sosa; Tahirovic, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Ajax pakt ook in Almelo drie punten

Laden...
1985 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax gaat wel winnen, ik denk echter dat Heracles zich niet zomaar van de mat laat spelen.

Witte muis
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het wordt zoals gewoonlijk weer niet makkelijk maar we gaan winnen met 1-3

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat Ajax bij Heracles 3 punten weghalen. Nadeel: kunstgras en momenteel ook de onbetrouwbare scheidsrechterlijke beslissingen alsook die van de VAR, blessures, hard spel van de Almeloërs, omdat voor Almelo een bezoek van de top 3 hoog bezoek is en dan willen de Heraclieden zich voor hun supporters waarmaken. Of Ajax wil of niet, Ajax moet om de aansluiting behouden gewoon winnen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax heeft dit seizoen geen makkies dus scherp beginnen .

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is misschien zo maar ajax wint vanavond en wordt gewoon 3e . Heracles is gewoon te zwak Twente en az zijn niet meer van het niveau van vorig jaar . Voorspel bij winst van mijn club morgen een vrije val voor twente

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen