Willem II-trainer Peter Maes beloond na kampioenschap en directe promotie

21 mei 2024, 13:29   Bijgewerkt: 21 mei 2024, 15:52
Foto: © Imago

Peter Maes is ook volgend seizoen trainer van Willem II. De 59-jarige Belg leidde de Tilburgers naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie en promoveerde daarmee naar de Eredivisie. Hij heeft een handtekening gezet onder een contract tot medio 2026.

Willem II wilde na het kampioenschap graag verder met Maes. Ook hij voelde er wel wat voor om aan te blijven, laat hij weten op de clubwebsite. “Ik heb de club en de stad in korte tijd in mijn hart gesloten. Het vertrouwen dat ik voel van alle Willem II’ers doet mij uitermate goed en daarvoor ben ik ze zeer dankbaar. Ik blijf daarom ook graag langer verbonden aan deze mooie club”, geeft hij aan.

Artikel gaat verder onder video

“Als trainer wil je altijd werken op het hoogste niveau én met kwaliteit”, vervolgt hij. “Na de gesprekken met Tom (Caluwé, technisch directeur, red.) heb ik een goed gevoel gekregen over de mogelijkheden. Tom en ik zitten op één lijn als het gaat om voetbal, wat een sterk fundament is voor onze toekomstige samenwerking.”

Voor Caluwé had het verlengen van Maes de hoogste prioriteit toen hij begon bij Willem II. “Op mijn eerste werkdag was mijn taak bij de club duidelijk: Peter aan de club verbonden houden”, geeft hij aan. “Onmiddellijk na bekendmaking van mijn aanstelling heb ik daarom Peter gebeld om de gesprekken te starten. Ik ben daarom ook zeer verheugd dat de verlenging van Peter op korte termijn is gerealiseerd. Met Maes als hoofdtrainer is de belangrijkste vacature binnen de club ingevuld en hebben we de juiste persoon om komend seizoen verder te bouwen aan de sportieve prestaties van de club.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Misschien komt Henk Spaan alsnog met maes als trainer voor Ajax .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen