Van ’t Schip: ‘Hij gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller’

26 januari 2024, 15:19   Bijgewerkt: 26 januari 2024, 15:51
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van ’t Schip kan ook in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo geen beroep doen op Josip Sutalo. De Kroaat viel twee weken geleden op bezoek bij Go Ahead Eagles geblesseerd uit, moest het thuisduel met RKC Waalwijk daardoor al laten schieten en mist dus ook het bezoek aan Heracles. Steven Bergwijn en Chuba Akpom zijn twijfelgevallen, terwijl het ook niet zeker is dat Jordan Henderson zaterdagavond zijn eerste minuten gaat maken.

“Jordan heeft vlak voor de jaarwisseling zijn laatste volledige wedstrijd gespeeld in Saudi-Arabië. Daarna hadden ze een break en is hij een tijdje in Engeland geweest”, vertelt Van ’t Schip in de aanloop naar het duel met Heracles Almelo op de clubsite. “Hij is nu dus een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind. We moeten bekijken in hoeverre hij een gedeelte kan spelen of helemaal niet. Dat is iets wat we nog gaan beslissen.”

Artikel gaat verder onder video

Sutalo is er zaterdagavond sowieso niet bij. De Kroaat moest zich in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles noodgedwongen na een helft laten vervangen en miste daardoor al het treffen met RKC Waalwijk. Ook het bezoek aan Heracles komt voor hem dus te vroeg. “Hij gaat het nog niet redden, dat is wel een tegenvaller”, aldus Van ’t Schip. Het is daarnaast de vraag of Van ’t Schip in Almelo een beroep kan doen op aanvoerder Bergwijn en Akpom. Laatstgenoemde was ziek en heeft daardoor de hele week niet getraind. Tristan Gooijer, die tegen RKC voor het eerst in de Eredivisie aan de aftrap verscheen maar in de tweede heft geblesseerd naar de kant moest, is wél beschikbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Norbert Heijmink
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat is dat toch voor een flauwekul. Hij heeft net voor de jaarwisseling nog gespeeld en kan nu niet spelen omdat hij ritme mist😖. Henderson speelt al bijna 30 jaar maar is het dus in drie weken verleerd. Ongelofelijk wat trainers allemaal niet doen om zichzelf belangrijk te laten lijken, gewoon opstellen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Denk dat het weinig met verleren te maken heeft, vind wel dat Henderson zelf het beste kan aangeven of hij fit genoeg is om te spelen of niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen