Kees Kwakman haalt Ajax-speler die weigert te verdedigen gigantisch door de mangel

14 januari 2024, 21:02
Foto: © ESPN/Dit was het Weekend

Kees Kwakman is zondagmiddag opnieuw geschrokken van de discipline van een aantal spelers van Ajax. In het programma Dit was het Weekend van ESPN haalt de analist Borna Sosa als voorbeeld aan, die in zijn ogen bij vlagen weigerde te verdedigen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles

"Sosa, die heeft helemaal geen zin om te verdedigen", begint Kwakman. "Die denkt echt: ja, jongens. Moet dit nou? Hier staat hij gewoon op vier meter", zegt Kwakman als hij een veelbelovende aanval van Go Ahead Eagles in beeld brengt. "Maar ook hoe hij er achter aan loopt. Jij sjokt alleen maar. Sloffen", zegt Kwakman met verbazing, die hetzelfde beeld zag bij Tahirovic. "Tien seconden nadat Ajax de 2-3 heeft gemaakt laat hij gewoon zijn man lopen. 

Artikel gaat verder onder video

Kwakman vervolgt: "De urgentie om te verdedigen mist. Dit is echt discipline", denkt de analist. "Er is niemand in het veld die tegen Sosa wat zegt, dan moet het vanaf de kant gebeuren. Als het om meerdere spelers gaat is er ook geen houden meer aan", zegt de Volendammer, die het gebrek aan discipline gedurende het hele seizoen al ziet terugkeren bij de Amsterdammers. 

Kees Kwakman heeft gelijk

Laden...
2782 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Alsof ze Taylor en Tahirovic niet willen aanpakken ofzo.. Sosa kreeg vaak de schuld van het tv mannetje terwijl die gasten gewoon naast die van go ahead staan te kijken. Maar je hebt gewoon geen echte linksback, Martha is het ook gewoon nog niet en niets beter dan Sosa.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja sommige spelers zijn liever lui dan moe Verdeding van ajax is gewoon waardeloze ook aan speel punt opbouw middenveld loopt achter de feiten aan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen