Mason Greenwood ontvangt krankzinnige rode kaart tijdens Getafe - Rayo Vallecano

2 januari 2024, 22:42
Foto: © Imago

Mason Greenwood is dinsdagavond voor het eerst in zijn loopbaan met rood van het veld gestuurd. In het thuisduel van Getafe met Rayo Vallecano (0-2 verlies) ontving de 22-jarige Engelsman een ogenschijnlijk krankzinnige rode kaart.

Greenwood werd na vijf minuten spelen in de tweede helft op de hak gelopen door tegenstander Unai Lopez. Scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez besloot niet te fluiten voor een overtreding, waarna de Engelse vleugelaanvaller in woord en gebaar zijn onvrede over de beslissing uitte. 

Artikel gaat verder onder video

De reactie van Greenwood was op het eerste oog niet buitenproportioneel, maar Vázquez was er desalniettemin niet van gediend. De leidsman toonde de huurling van Manchester United een directe rode kaart en stuurde hem van het veld. 

Getafe kwam zo met negen man te staan, want in de eerste helft had spits Juanmi Latasa al tweemaal geel gehad. Op het moment van het wegsturen van Greenwood leidde Rayo Vallecano al met 0-2, door twee doelpunten van Sergio Camello. Twintig minuten voor tijd stuurde Vázquez voor de derde keer een speler van Getafe weg: ditmaal de net gewisselde Damián Suárez, vermoedelijk vanwege (opnieuw) aanmerkingen op de arbitrage. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen