Steijn geeft Mislintat trap na: 'Iedereen bij Ajax wilde hém halen, niet alleen de scouting, ook de hele technische staf'

8 januari 2024, 12:38
Foto: © Imago

Maurice Steijn heeft zich in zijn periode bij Ajax nooit één gevoeld met zijn spelersgroep, zegt de vijftigjarige trainer in het programma Casa di Beau tegen presentator Beau van Erven Dorens. Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat sloeg de transferwensen van Steijn én de rest van de technische staf volledig in de wind, mede daardoor lukte het de trainer niet om het vertrouwen van zijn selectie volledig te winnen.

Steijn herhaalt dat hij heeft aangedrongen op de komst van spelers als Nicolas Tagliafico, Noa Lang, Sergiño Dest, Hakim Ziyech én doelman Nick Olij, met wie hij eerder succesvol samenwerkte. "Dat waren de mannen die we allemaal wilden halen om aan hun hand de talenten Brian Brobbey, Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Devyne Rensch te laten groeien." Hij kreeg echter nul op het rekest bij Mislintat: "Daar werd uiteindelijk niets mee gedaan, hij had heel erg duidelijk een ander idee en een andere visie daarop."

Artikel gaat verder onder video

Mislintat besloot bijvoorbeeld niet Olij, maar de Duitse keeper Diant Ramaj bij Eintracht Frankfurt op te pikken, tot onbegrip van Steijn: "Iedereen wilde Olij. Niet alleen de scouting, maar ook de hele technische staf", blikt de Hagenaar terug. Met Ramaj, inmiddels uitgegroeid tot eerste keeper in Amsterdam, probeerde hij vervolgens het gesprek aan te gaan. "Ik heb hem uitgelegd: het is niet zo dat ik jou niet wil of dat ik je niet goed vind. Maar als ik kan kiezen tussen twee keepers waarvan de ene de leeftijd heeft die we missen, de Nederlandse taal spreekt en met wie ik bij NAC én bij Sparta twee jaar succesvol heb gewerkt... Als jij nou in mijn schoenen had gestaan, welke keuze had jij dan gemaakt?"

En zo waren er meer spelers die op voorspraak van Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA werden gehaald maar die niet op het wensenlijstje van Steijn voorkwamen. Van die groep heeft Steijn nooit het gevoel gehad dat hij het volledige vertrouwen genoot. "Dat heb ik die spelers een voor een uitgelegd, of geprobeerd uit te leggen, maar je merkte wel... dat is wel een issue geweest én gebleven. Dat heb ik eigenlijk tot het einde zo gevoeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Die Stein , moet dan toch nu maar ff ophouden met alles en nog wat, had ie toen maar herrie moeten maken !!! maar dat durfde hij niet, en nu maar schreeuwen, zegt toch genoeg over deze man !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Die spelers had he meer aan gehad dan wat er nu loopt bij ajax wat een amateurs elftal is het nu

BENNINK24
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Een ding, Stein had met hun er ook niks van gebakken.

Gusa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zou Steijn thuis ook spiegels hebben? Ik vind dit zo enorm goedkoop wat hij nu doet. Begrijp me niet verkeerd, ik had best te doen met hem en het werken werd hem heel lastig gemaakt. Maar hij is zelf ook niet geheel vrij van schuld natuurlijk.

Cor Bol
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als het allemaal aan Steijn had gelegen dan was Ajax NU veel en veel beter geweest. Steijn durft zich bloot te geven en heeft helemaal gelijk als hij impliceert dat 'Misselijkheid' Ajax vernachelt heeft i.o.v. anderen en daar beter van is geworden... Ajax zal jaren nodig hebben om weer een topclub te worden en alleen met een rijke investeerder gelijk bij MU met Ineos eigenaar Ratcliffe die Ajax van de beurs haalt enver weer een ouderwetse voetbalclub van maakt zoals ik die kende met Cruijff in Betondorp....

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Als mensen het hele interview hadden geluisterd ,en begrepen . Hadden ze hier niet zo gereageerd. Steijn (en dus niet stein) steekt ook de hand in eigen boezem . Dat hij verantwoordelijk was voor de resultaten heeft hij gewoon gezegd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen