Quincy Promes komt met veelzeggende reactie op eis celstraf

25 januari 2024, 07:58   Bijgewerkt: 25 januari 2024, 08:19
Foto: © Imago

Quincy Promes maakt zich ogenschijnlijk niet druk om de strafzaak tegen hem. Woensdagmiddag eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van negen jaar tegen de aanvaller, die een paar uur later een post op Instagram plaatst waarop hij zorgeloos oogt.

"Deus ventus", schrijft Promes bij de foto, ofwel: "De wind van God.” Promes plaatst vaker dergelijke Instagram-posts op de dagen met ontwikkelingen rondom zijn strafzaken. Promes was volgens het OM betrokken bij het invoeren van maar liefst 1326 kilo cocaïne. Om die reden wil justitie dat de Spartak Moskou-aanvaller negen jaar achter de tralies verdwijnt.

Artikel gaat verder onder video

Promes liet zijn gezicht - wederom - niet zien. Vanwege een eerdere veroordeling (achttien maanden cel) voor een geweldsincident waarbij zijn eigen neef het slachtoffer was, wil de voetballer niet het risico lopen gearresteerd te worden als hij voet op Nederlandse bodem zet. Zijn advocaat Robert Malewicz spreekt dat echter tegen: "Malewicz hield het bij de start van de zitting op ‘andere verplichtingen’ die de voetballer van Spartak Moskou heeft", schrijft het Algemeen Dagblad.

Promes en zijn medeverdachte (en tevens zijn oom) Marylio V. worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van twee partijen cocaïne, van respectievelijk 650 en 712 kilo. Die moesten via de haven van Antwerpen Europa binnenkomen, maar een van de twee werd onderschept. Het AD citeert een bericht dat Promes via een 'versleutelde chatdienst' zou hebben verstuurd: 'Me hele winst was door de helft'. Promes ontkent echter dat hij betrokken is bij de invoer van de harddrugs en ook dat hij de afzender van bovengenoemd bericht is. V. zit overigens al langere tijd vast en hoorde woensdag een celstraf van acht jaar tegen zich eisen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Veelzeggend of juist enorm nietszeggend?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen