Sjaak Swart pakt vijf spelers van Ajax aan: 'Zij moeten meer doen'

8 januari 2024, 20:46
Foto: © Imago

Sjaak Swart vindt dat de ervaren spelers van Ajax in de tweede seizoenshelft moeten opstaan. In een video-item van De Oranjewinter noemt Mister Ajax vijf spelers die volgens hem het team op sleeptouw moeten nemen.

Na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft hoopt Ajax het seizoen de komende maanden te redden. "Daarvoor moeten de oudere jongens wel meer doen", aldus Swart, die enkele namen noemt. "Bergwijn, Berghuis, Taylor, Rensch en Brobbey. Dat zijn gasten die het elftal moeten dragen, maar dat zie ik niet aldoor."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Swart kunnen Bergwijn, Berghuis, Taylor, Rensch en Brobbey goed voetballen. "Maar dat moet je bij Ajax altijd laten zien. Je bent bij Ajax pas goed als je van de 34 wedstrijden er 25 goed speelt. Dan ben je een heel goede speler. Als je minder wedstrijden goed speelt, dan ben je een normale speler."

Ajax moet zich volgens Swart richten op de derde plaats in de Eredivisie. "Maar dan moet Ajax echt aan de slag. Elke wedstrijd erbovenop zitten. Ik had het elftal geen vrij gegeven, maar ze lekker laten doortrainen. Ook een beetje als straf voor de wedstrijd die ze tegen Hercules hebben gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

He Sjakie is weer opgegraven

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Voor de derde plaats moet er echt wel een mirakel gebeuren hoor Sjakie

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

""Daarvoor moeten de oudere jongens wel meer doen", aldus Swart, die enkele namen noemt. "Bergwijn, Berghuis, Taylor, Rensch en Brobbey. Dat zijn gasten die het elftal moeten dragen, maar dat zie ik niet aldoor."" Deze namen heb ik steeds genoemd en Sjaak die altijd en overal bij Ajax is en met de club meeleeft ziet het goed en durft de spelers te benoemen. Persoonlijk zijn deze spelers dit seizoen hoofdverantwoordelijken voor de slechte sportieve situatie waarin Ajax nu in verkeert, helaas zijn de coaches te soft of zelf incapabel om hen dat duidelijk te maken. Zij hoorden de nieuwe Mislintatspelers de sportieve weg te wijzen, maar ja kwalitatief hebben Bergwijn en co. stuk voor stuk niet het niveau om Ajaxwaardig te zijn. Om goede spelers te zien ballen kan ik een ieder wijzen op de wedstrijden in de PL, in de Bundesliga en in La Liga, serie A vind ik het wat minder. Dit is mijn persoonlijke mening.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Papagaai, dit roep iedereen al weken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen