Mislintat laat zich kort maar krachtig uit over aanstellen Steijn bij Ajax

26 januari 2024, 08:02
Foto: © ProShots

In de week dat Jordan Henderson zijn entree maakt op het trainingsveld en toewerkt naar zijn debuut voor Ajax, laat Sven Mislintat voor het eerst sinds zijn ontslag in Amsterdam van zich horen. De Duitser ging bij Sky niet alleen in op zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA, maar ook (kort) op de aanstelling van Maurice Steijn. Mislintat verbaasde vriend en vijand door Steijn aan te stellen als opvolger van John Heitinga en daarmee nieuwe hoofdtrainer. Na een paar maanden namen Ajax en de Hagenaar alweer afscheid van elkaar.

Steijn had Sparta Rotterdam in het afgelopen seizoen weliswaar naar een knappe zesde plaats én de finale van de play-offs om Europees voetbal geloodst, maar zijn aanstelling in de Johan Cruijff ArenA riep desondanks veel vraagtekens op. De Hagenaar had nog niet eerder bij een grote club gewerkt en stond niet bekend om aanvallend en attractief voetbal, wat het Ajax-publiek graag wil zien. Mislintat ging desondanks met Steijn in zee, maar beiden konden al snel niet meer met elkaar door één deur. Steijn stak zijn ongenoegen over de transfers van Mislintat niet onder stoelen of banken en de Duitser was niet blij met het feit dat de trainer een aantal van zijn aankopen op de bank hield.

Artikel gaat verder onder video

Ajax begon de competitie nog wel met een 4-1 overwinning op Heracles Almelo, maar daarna ging het van kwaad tot erger. De Amsterdammers verloren onder Steijn kansloos van FC Twente, Feyenoord en AZ en na de 4-3 nederlaag bij FC Utrecht zat het Amsterdamse avontuur voor Steijn er alweer op. Een maand eerder was Mislintat al op straat gezet. Helaas was mijn tijd in Amsterdam veel te kort. Mijn werk voelde als onvoltooid. Het ontslag deed ook wel een beetje pijn, vertelde Mislintat daarover donderdagavond bij het Duitse Sky. Ook de aanstelling van Steijn kwam heel even ter sprake. Ik heb geholpen bij het aanstellen van de trainer, en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor. Van zulke fouten kun je leren en dat is belangrijk als je elders aan de slag wil.

Steijn werd door Ajax in eerste instantie vervangen door Hedwiges Maduro, die in de uitwedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (Europa League, 2-0 verlies) en PSV (5-2) als eindverantwoordelijke fungeerde. De Amsterdammers stelden vervolgens John van ’t Schip aan als interim-hoofdtrainer. Hoewel het spel nog altijd niet overtuigend is, heeft de club onder Van ’t Schip de weg omhoog ingezet. Ajax staat momenteel op de vijfde plaats en heeft nog ‘slechts’ drie punten minder dan nummer vier AZ. De achterstand op FC Twente is ook nog ‘maar’ zes punten. Ajax en Van ’t Schip vervolgen de jacht op plek drie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Ajax had Steijn eerder moeten ontslaan en Mislintat laten zitten

Laden...
456 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ze hadden allebei nooit moeten komen !!!!!

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik neem Steijn weinig kwalijk, die had voor ogen dat hij Champions League ging spelen met een NLse topclub....om vervolgens geconfronteerd te worden met een G-elftal..........Men kan Mislintat wel overal de schuld van geven, maar Directie/bestuur/RvC.....iedereen stond erbij en keek ernaar

Gusa
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Tenenkrommend interview. Het ontbreekt Mislintat volledig aan zelfreflectie en verantwoordelijkheidsgevoel. De man legt alles buiten zichzelf en steekt zichzelf nog een paar veren in zijn reet omdat het nu onder Van 't Schip beter gaat. Nou Sven, dat komt niet door jouw aankoopbeleid hoor. Voorlopig zijn ze zijn puin nog aan het ruimen in Amsterdam.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen