Ajax onthult opstelling: Van 't Schip verrast en slachtoffert onder meer Taylor bij Ajax

22 februari 2024, 17:33   Bijgewerkt: 22 februari 2024, 17:38
Foto: © Imago

De opstelling van Ajax voor de returnwedstrijd bij FK Bodø/Glimt is zojuist bekendgemaakt. De wedstrijd begint donderdagavond om 18:45. Ajax wacht een lastige taak, want het mag niet verliezen wil de ploeg Europees nog actief blijven. Met deze elf namen gaat de ploeg uit de hoofdstad aantreden tegen de regerend kampioen van Noorwegen.

Woensdagavond was het nog niet zeker of Jordan Henderson in de basis zou staan tijdens de tweede wedstrijd tegen de Noorse grootmacht. De Engelsman deed mee met het positiespel, dat werd afgewerkt in het stadion waarin gevoetbald gaat worden tegen Bodø/Glimt. Coach John van ’t Schip vertelde op de persconferentie dat de afsluitende training de doorslag zou geven. Deze is schijnbaar negatief bevallen, want nu is er definitief uitsluitsel gegeven door Ajax: Henderson speelt niet.

Artikel gaat verder onder video

Ten opzichte van de wedstrijd tegen NEC van afgelopen zondag zijn er drie wijzigingen doorgevoerd binnen de basisopstelling. In tegenstelling tot de pot tegen de Nijmegenaren spelen Jaydon Banel, Jordan Henderson en Kenneth Taylor nu niet. De laatstgenoemde speler werd de laatste tijd uitgefloten door het eigen Ajax-publiek.

Steven Bergwijn is nog steeds geblesseerd en zal ook niet spelen in de Conference League-pot. Ajax gaat het om 18:45 dus opnemen tegen Bodø/Glimt. De heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena eindigde in een remise (2-2), dus voor de ploeg van Van ’t Schip is het zaak om niet te verliezen in de stad boven de poolcirkel.

Opstelling Ajax: Ramaj; Sutalo, Hato, Rensch; Sosa, Hlynsson, Van der Boomen, Tahirovic; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Bereikt Ajax de volgende ronde van de Conference League?

Laden...
581 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Eindelijk geen Taylor. Met deze speler en Rensch is Ajax slechter geworden. Is eigenlijk te gek dat eerst wat fluitconcerten nodig zijn om Taylor niet op te stellen. Geeft wel iets aan over van t Schip, de koekenbakker.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Maakt helaas geen verschil, we liggen er toch uit straks.

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik hoop dat het goed uitpakt. Hard werken en inzet, en dan moet je echt wel een kans hebben. Individueel is Ajax zeker beter dan Bodo, maar als team niet altijd. Maar kom op, een goed resultaat is altijd welkom in europees verband!

thetruth
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Je kunt opstellingen maken zoveel je wilt, het was is en blijft niks Het onbreek ons gewoon aan kwaliteit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen