Ajax-fans zijn furieus om foto van Brian Brobbey: ‘Dit is te idioot voor woorden’

12 februari 2024, 20:11   Bijgewerkt: 12 februari 2024, 20:17
Foto: © Imago

Supporters van Ajax roepen op tot meer bescherming van Brian Brobbey. De spits van de Amsterdammers werd afgelopen weekend tijdens het uitduel met sc Heerenveen (3-2 nederlaag) niet voor het eerst dit seizoen hardhandig aangepakt door zijn directe tegenstanders.

Brobbey kon zondagmiddag niet voorkomen dat Ajax met 3-2 verloor in het Abe Lenstra Stadion. De verdedigers van Heerenveen hadden desalniettemin hun handen vol aan de krachtige midvoor van de Amsterdammers. Zij schuwden hard spel niet in de duels met Brobbey en vergrepen zich regelmatig aan hem. 

Artikel gaat verder onder video

In totaal werden er tijdens Heerenveen - Ajax liefst vijf overtredingen gemaakt op Brobbey. Daarmee kreeg de 22-jarige spits minstens drie keer vaker een overtreding mee dan iedere andere speler op het veld. Meest schrijnend was de overtreding van Oliver Braude in de 65ste minuut: de rechtsback van Heerenveen trok Brobbey secondelang aan het shirt en moest dat uiteindelijk bekopen met een gele kaart.

Op social media gaat een foto viraal van het moment tussen Braude en Brobbey. Daarop is te zien hoe de verdediger van Heerenveen het onderspit moet delven in het fysieke duel met Brobbey en de spits bijna van diens shirt ontdoet. 

Fans van Ajax constateren dat sprake is van een patroon, want zeer recent trokken andere directe tegenstanders van Brobbey, Sava-Arangel Cestic op 27 januari tijdens Heracles Almelo - Ajax en André Ramalho op 3 februari en tijdens Ajax – PSV, op vergelijkbare wijze aan de noodrem. En steeds ontstak Brobbey in woedde, zichtbaar geïrriteerd door het gedrag van zijn tegenstanders.

“Wanneer gaat ze in Zeist hier eens iets tegen doen?”, richt een supporter van Ajax zich op tot de KNVB. Een andere gebruiker gooit een knuppel in het hoenderhok en suggereert dat Braude misschien wel rood had moeten krijgen voor zijn overtreding op Brobbey: “Volgens mij kan dit prima afdoen met rood toch? Je hebt geen intentie om de bal te spelen en kan de speler hierdoor blesseren. Er is geen bal in de buurt en dus kan dit makkelijk afgedaan worden met een rode kaart”, klinkt het. Een ander reageert met: “Te idioot voor woorden, dit. Heeft niets met voetbal te maken. Gewoon rood voor geven. Dit doet niemand per ongeluk, je kunt dit slechts bewust doen. Juist omdat het een keuze is, is een rode kaart een perfecte oplossing. Niemand zal ooit onbewust tegen zo’n kaart aanlopen.”

© Imago
© Imago
© Imago
© Imago

Brian Brobbey moet meer beschermd worden door de arbitrage

Laden...
1774 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Hij hoeft niet meer beschermd te worden. Scheidsrechters zouden meer de regels moeten volgen. Hij wordt veel vastgehouden - vasthouden is geel. Geef dat dan ook. Niet pas als ze de halve wedstrijd hebben gespeeld of als het extreem is. Gewoon gebruik de VAR voor dat soort bende.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Inderdaad veel eerder geel geven voor vasthouden. Laat ze ook eens optreden tegen de ‘schouder’duw van achter, die een speler niet ziet aankomen.

Trust no 1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik wil geen rel veroorzaken maar serieus gaat nu zelfs de aanhang theatraal gedrag vertonen alsof de spelers zelf zo lief zijn op het veld echt alleen daarom kijk ik geen wedstrijd meer van hun ik erger me dood aan deze spelers , trainer technische staf en nu ook de aanhang wat zijn jullie een stelletje kleuters zeg !

Mash
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Wat een jankers toch weer. Als de mensen hun “club”bril eens afdoen en naar de beelden kijken en - o zo verbaasd- dan constateren dat hij geen doorgebroken speler is omdat er nog een verdediger tussen keeper en hem loopt. Actie van scheidsrechter “geel” is dus de juiste.

Kramer
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Lees je wel een artikel voordat je begint te piepen?

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Het is mijn club helemaal niet, maar als ik zie wat Brobbey zich moet laten welgevallen, denk ik er het mijne van. Overigens word ik een beetje mies van die Ajax en Feyenoordsupporters, die elkaar hier ongefundeerd de maat nemen.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kramer meneertje 71%. Nu blijkt dat dat niet klopt ga je over anderen dingen janken . Dit soort foto's kun je elke wedstrijd maken van elke spits .

Mash
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kramer, Lees jij wel de reacties op Twitter van deze jankers 🤡🤡🤡🤡

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het gaat om dit artikel en alles wat erbij staat. Niet wat je verderop op Twitter vind, als je lang genoeg blijft zoeken op internet is de aarde ook nog plat ergens.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kramer 71 % vindt het een rooie kaart denk ik

De stoker
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gaan ze brobbey dan ook geel geven voor al die buitensporige reacties

Trust no 1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies alsof hij een heiliboontje is aub zijn jullie Vaesse vergeten .....

KarlDeJonge26
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

😂😂😂 als ze die gast gewoon niet meer gaan opstellen in elke wedstrijd,ben je ook van dit gezeik af .......

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Inderdaad moeten de scheidsrechters de echte spelregels nakomen wat in mijn optiek dat voor ca. 30 procent niet nagekomen wordt !!!

Trust no 1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik denk eerder dat ze dat theatrale gezeik van jullie zat zijn ...

78Rico
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Voetbal is een contact sport geen dammen …..je doet er alles aan olmiemand tegen te houden ….dan zijn er regels klaar ….altijd dat gejank achteraf met foto’s en beelden ….de var…doellijn technologie….laten we ook time outs gaan doen en de hele sport om zeep helpen …..

Trust no 1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Precies want als ze hadden gewonnen dan had je heel dit gezeik niet gehad!

Roy Sjardijn
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Deels met alles eens. Maar als je ook meeneemt wat een moment eerder het duel begint tussen Brobbey en zijn directe tegenstander(s) dan sluit hij ook zijn armen in eerste instantie om de tegenstander heen. Ook dit doet hij bij elk duel bij het aannemen van de bal. Maar als je het hebt over het functioneren van de scheidsrechters; daarvan is elk extra woord al vele malen gezegd; dramatisch. Maar alles volgens de regels en de afspraken die ons geliefde KNVB de arbitrage meegeeft en oplegt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen