Van 't Schip reageert kort maar krachtig op opmerkelijk moment: 'Dat vind ik vervelend voor hem'

16 februari 2024, 09:16
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van ’t Schip vindt het ‘vervelend’ voor Kenneth Taylor dat hij donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League werd getrakteerd op een fluitconcert. Het publiek in de Johan Cruijff ArenA stak z’n onvrede over de middenvelder niet onder stoelen of banken en schreeuwde het bijna uit vak geluk toen het bord met rugnummer 8 daarop omhoogging.

Het is zeker niet voor het eerst dit seizoen dat Taylor het mikpunt van kritiek is bij de Amsterdamse achterban. In de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League klonk er ook al luid gejuich toen duidelijk was geworden dat de middenvelder in de rust was achtergebleven in de kleedkamer. Taylor brak in 2022 door in de hoofdmacht van Ajax. Hij pakte onder toenmalig trainer Erik ten Hag zijn kans en vulde zijn rol dusdanig goed in, dat de club het niet nodig achtte om een vervanger te halen voor de naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch.

Artikel gaat verder onder video

De ontwikkeling van Taylor bleef niet onopgemerkt. Hij werd door Louis van Gaal beloond met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal en mocht zelfs mee naar het Wereldkampioenschap in Qatar. Taylor staat inmiddels echter al geruime tijd stil in zijn ontwikkeling. De middenvelder is weliswaar ook onder Van ’t Schip zeker van een plek bij de eerste elf, maar slaagt er (nog) niet in zijn ploeg bij de hand te nemen. In de thuiswedstrijd tegen FK Bodø/Glimt maakte hij opnieuw geen goede beurt. Taylor werd in de tweede helft vervangen door Branco van den Boomen. Toen eerstgenoemde richting de kant liep, klonk er vanaf de tribunes naast een fluitconcert ook veel gejuich.

Dat heb ik gehoord ja, zei Van ’t Schip na afloop op de persconferentie. Dat vind ik vervelend voor Taylor, was vervolgens de korte maar krachtige reactie van de oefenmeester. De wissel van Taylor pakte in elk geval niet slecht uit voor Ajax. Zijn vervanger Van den Boomen probeerde het spel meteen naar zich toe te trekken en benutte de strafschop. Dankzij zijn treffer en de late gelijkmaker van Steven Berghuis is Ajax nog in de race voor de volgende ronde van de Conference League.  

Kenneth Taylor is niet goed genoeg voor de basis bij Ajax

Laden...
597 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Branco, Tahirovic.. beide gewoon beter dan Taylor. Maar gisteren was Johnnie het zelf ook kwijt, Forbs/Sosa.. ik had de tv bijna uitgedrukt op dat moment. (Ben wel de hond maar gaan uitlaten.) Oogklep Akpom was ik al klaar mee maar die andere 2 bakken er echt niets van.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Heel goed van het fluitconcert, het was pijn voor de oren om te horen en ik wist niet dat er zo veel middelvingers zijn, nooit goed opgelet.Taylor is gewoon altijd een dissonant bij Ajax samen met Berghuis. Als Schip het 'vervelend' vindt waarom liet hij Taylor dan niet staan ? Schip moet niet schijnheilig zijn en hij moet nu eens eindelijk wakker worden om in te zien altijd niet de juiste spelers op te stellen, terwijl de spelers op de reservebank beter zijn en zich zitten te verbijten. Ik vind het niet verbazend dat sommige van die spelers weg willen. Schip,Taylor, Berghuis zijn niet groter dan Ajax. Komend weekend zal duidelijk zijn hoeveel krediet van de supporters voor Schip, Taylor en Berghuis nog over is, let maar op. Ajax heeft genoeg leuke spelers in huis om dit seizoen acceptabel te beëindigen: Kaplan, Banel, Kalokoh, Vos, Martha, Rijkhoff, Van den Boom, Godts later, ook keeper De Graaff waarom hen niet voor de leeuwen gooien Schip ? Durf de uitdaging aan. Kijk naar Gooijer en Hato prima spelers toch ? Roy en van der Vaart begonnen ook zo.

Waarom19
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van t Schip is toch aangesteld om de beste spelers op te stellen, maar dat ziet hij anders. Deze pannenkoek stelt liever circus klanten op als Taylor en Rensch.

Waarom19
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ja Van t Schip , dat komt door jou om Taylor iedere wedstrijd op te stellen. Deze speler hoort misschien thuis bij MVV of Telstar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen