Verweij: ‘Als Ajax hem had gehaald, had hij het veel beter gedaan dan Sutalo’

12 februari 2024, 15:29
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij is van mening dat N.E.C.-verdediger Philippe Sandler bij Ajax veel beter tot zijn recht was gekomen dan Josip Sutalo. Laatstgenoemde maakte afgelopen zomer voor veel geld de overstap van Dinamo Zagreb naar Ajax, maar is er nog altijd niet in geslaagd om de hoge verwachtingen waar te maken. Ook op bezoek bij sc Heerenveen maakte hij een ongelukkige indruk.

In de podcast Kick-off van De Telegraaf discussiëren Valentijn Driessen en Verweij er lustig op los over de huidige selectie van Ajax. De kwaliteit ervan is door de nederlaag in Heerenveen (3-2) andermaal onderwerp van gesprek. Driessen is van mening dat de Amsterdammers slecht hebben gehandeld in de afgelopen transferwindow. “Het ligt aan kwaliteit, dus je moet meer kwaliteit halen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben één speler gehaald (Jordan Henderson, red.) terwijl je eigenlijk voor elke linie een speler had moeten halen in de winter. Je hebt ze in de eerste seizoenshelft gezien, je weet dat het niet veel beter zal gaan, dus je moet een goede verdediger erbij hebben, een goede middenvelder én een goede aanvaller die meteen een meerwaarde zijn.”

Artikel gaat verder onder video

Het was een publiek geheim dat Ajax zich in januari wilde versterken met een controlerende middenvelder, die naast veel kwaliteit ook veel ervaring met zich mee zou brengen. Ajax kwam in de zoektocht naar zo’n type speler uit bij Henderson. John van ’t Schip had in de laatste dagen van de transferwindow graag nóg meer routine aan de selectie toegevoegd. De naam van Nicolás Tagliafico viel, maar een terugkeer van de Argentijn bleek niet mogelijk. De balans in de Ajax-selectie is daardoor nog altijd zoek en op de linksbackpositie zit Van ’t Schip met een groot probleem opgezadeld. Ar’Jany Martha is nog te licht en Borna Sosa levert niet.

Volgens Verweij loopt de beste optie voor de linksbackpositie bij Ajax rond in België. Owen Wijndal verruilde Ajax afgelopen zomer op huurbasis voor Antwerp FC. “Daar viel ook van alles op aan te merken, die deed het echt heel slecht en was ook geblesseerd. Maar ik kan me de wedstrijd bij Rangers uit herinneren en toen deed hij het heel goed, tótdat hij geblesseerd raakte. Als je hem had neergezet, dan had hij het beter gedaan dan Sosa.” Verweij denkt dus ook dat Ajax meer aan Sandler had gehad dan aan Sutalo. “Als je Sandler van N.E.C. had gehaald voor vier, vijf miljoen - en dat is denk ik al veel geld voor een speler van N.E.C. - had hij het veel beter gedaan dan Sutalo”, aldus de clubwatcher.

Sandler zou een goede verdediger zijn voor Ajax

Laden...
344 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Waar ligt het aan , Ajax team ??? Maar hij is wel Kroatisch international , dat zit bij mij steeds in het hoofd, het waarom , want we moeten eerlijk zijn, de achterhoede in z'n algemeen is ook niet best hè !? Dat moeten we ook meenemen in evt meningen

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Sandler is vaak geblesseerd eerst maar afwachten of hij het seizoen fit afmaakt, En misschien eerst huren met koopoptie als NEC daar überhaupt mee akkoord gaat.

KROTJE
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Sandler was toch ook van Ajax geweest ? Ik heb liever Robin Pröpper al dan niet samen met Hilgers.

Laurens1
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Mike hier hoef je geen rocketscientist voor te zijn om zoiets te zeggen. Suttalo is niveau Willem II

KeesC
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Maar ja, miskooptat had geen data over hem. Alles wat hij kocht ging obv data. Niet op basis van voetbal kwaliteiten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen