Driessen wijst probleem Feyenoord aan: 'Hij loopt voor Jan Lul en krijgt de bal niet'

12 februari 2024, 17:50
Foto: © Imago

Het aanvalsspel van Feyenoord is veranderd ten opzichte van vorig seizoen, zo merkt Valentijn Driessen op. Een grotere rol is weggelegd voor Igor Paixão, maar daardoor is het spel van Feyenoord in de ogen van Driessen voorspelbaarder geworden. Mede daardoor lukt het de afgelopen maanden minder goed om de spits in stelling te brengen, denkt hij.

"Je ziet dat het bij Feyenoord allemaal heel moeilijk gaan”, zegt Driessen daags na de 2-0 zege van Feyenoord op Sparta. “Ze hebben weer een penalty nodig en scoren daar nu wel uit (tegen FC Twente miste Feyenoord een strafschop, red.).” Zondag ontbrak Giménez en stond Ayase Ueda in de spits, maar ook hij kon geen potten breken. “Het is geen koninkrijk voor een spits bij Feyenoord. Het lukt ze moeilijk om de spits in stelling te brengen.”

Artikel gaat verder onder video

“Dat heeft ook te maken met de buitenspelers. Die trekken continu naar binnen en willen voor hun eigen succes gaan”, zegt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Paixão al helemaal. Hij schoot tegen Ajax een bal in de winkelhaak en denkt sindsdien dat hij dat iedere wedstrijd kan doen. Dat gaat vaak niet. Maar dat gaat ook ten koste van andere spelers, zoals Hartman. Die kreeg vorig jaar met Idrissi in de ploeg heel vaak de kans om eroverheen te komen. Dat gebeurde dan de ene keer wel en de andere keer niet: er zat veel verrassing in.”

Inmiddels komt Hartman er aan de linkerflank minder aan te pas. “Met Paixão in de ploeg loopt Hartman door voor Jan Lul, hij krijgt de bal gewoon niet. Er is helemaal geen afwisseling in het aanvalsspel. Dan wordt het moeilijk om je spits vrij te spelen.”

Ben je het eens met de analyse van Valentijn Driessen over Feyenoord?

Laden...
1331 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Driessen heeft het hier bij het juiste eind, niets tegen in te brengen.

Performance
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

dat is ook de eerste keer dit jaar maar was geen nieuws, dat hebben wij voetbalkenners en specialisten ook al eerder waargenomen

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij mist wel het gedeelte dat in een groot aantal wedstrijden de buitenspelers voldoende voorzetten gaven maar dat Gimenez (ondanks zijn doelpunten) niet heel efficient is. Nu hij de laatste wedstrijden uit vorm is, nog minder efficient, dan gaan buitenspelers het zelf proberen. Hartman gaf in seizoen 22/23 4 assists in 23 wedstrijden en heeft er nu (23/24) 4 assists gegeven. Daarnaast heeft Feyenoord minder de power/overwicht wat we vorig jaar wel leken te hebben op het veld (clubs anticiperen beter). Dus cijfermatig lijkt dit het beeld niet te ondersteunen. Alhoewel ik ook wel soms het gevoel heb dat Paixioa het teveel zelf probeert. Dat klopt namelijk qua getallen wel (2 assists dit seizoen, in 19, tov 5 in 28 vorig jaar). Kortom, het valt wel mee.

Performance
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

dit was ook de reden dat ik blij ben dat die Dilrosun opgerot is, vandaag een O21 speler contractje verlengd, maar helaas heeft hij dezelfde ego trekjes

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Driessen heeft helemaal gelijk. Als spits sta je daar voor jan lul ja. Ze zijn alleen maar aan het breien om het breien op een tempo zo laag dat ik af en toe denk dat het aan mijn TV ligt.

Jejadi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Driessen probeert alleen maar onrust te stoken. Zijn commentaren altijd door die bril bekijken en niet serieus nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen