Geruchten rondom Lijnders en Ajax worden hardnekkiger: 'Ik heb geen bewijs, maar hij is daar gesignaleerd...'

28 februari 2024, 10:45
Foto: © Imago

Pepijn Lijnders werd dinsdag door verschillende Engelse media in verband gebracht met een overstap naar Ajax. De vraag is in hoeverre de berichtgeving uit Engeland betrouwbaar is, maar volgens de Pantelic Podcast - vaak goed ingevoerd rondom Ajax - is Jan van Halst onlangs wel gesignaleerd in Liverpool.

In Engeland werd er dinsdag gemeld dat Lijnders inmiddels al gesproken zou hebben met Ajax en dat de assistent-trainer van Liverpool zich inmiddels al zou voorbereiden op de uitdaging in Amsterdam. Dit nieuws is ook bij de Pantelic Podcast van FC Afkicken terecht gekomen en daarin weet Ajax-supporter Bart Sanders te vertellen dat rvc-lid Van Halst onlangs gezien is in Liverpool, de plek waar Lijnders momenteel werkzaam is en waar hij na dit seizoen net als hoofdtrainer Jürgen Klopp vertrekt.

Artikel gaat verder onder video

"Het is natuurlijk speculatie van de bovenste plank, maar hij is daar gesignaleerd. Ik heb daar geen foto's of verder bewijs van, ik moet die mensen op het woord geloven", zegt Sanders. Als dat zo zou zijn, Lijnders wordt nu genoemd, er is een linkje met Henderson...", denkt Sanders hardop na. "Ik kan mij toch niet voorstellen dat Ajax Lijnders als hoofdcoach aanstelt, zeker niet als je Pascal Jansen (ontslagen bij AZ) aangeboden krijgt. Dat is nou niet een trapje hoger", vindt de supporter van de Amsterdammers.

Is Pepijn Lijnders geschikt voor Ajax?

Laden...
2236 stemmen
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Lijnders is totaal onbekend, daar gaat Ajax weer met gokken. Voorkeur blijft voor -geen- Nederlander, maar voor een buitenlander die momenteel op afstand van Ajax staat en nieuwe ideeën, nieuwe strategieën, andere kijk op de spelersgroep heeft. Die coach moet wel door Ajax geruggesteund worden in beslissingen. Laten we ook wel vaststellen dat een buitenlandse coach geen garantie voor succes hoeft te zijn, maar een Nederlandse coach zal door het Nederlandse 'gekonkel' snel worden opgeslurpt en naar gaan handelen. Trouwens, welke Nederlandse coach van dit moment is voor Ajax geschikt, ze zijn allen één pot nat qua internationaal/nationaal kwaliteitsniveau. Ajax moet vanaf nu vooruit kijken, heel ver vooruit en zo snel als mogelijk weer een leidende rol moeten kunnen bemachtigen. Te ambitieus ? Ja, zonder ambitie dan ook geen succesgarantie.

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik ben geen ajaxied - maar is Frank de Boer geen optie. Hij had het (qua resultaten) toch wel aardig voor elkaar?

Kramer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mike, Frank aub nooit meer!

Mike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ah. OK.. sorry, was niet als troll reactie bedoeld. Maar ik merk dat ik niet eens in de buurt kwam van een mogelijke kandidaat. Excuses, houd me wel weer bezig met mijn eigen ploegje of dingen die ik wel kan beoordelen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ajax heeft nu wel hopelijk genoeg gegokt met een traner heeft ajax niet veel goeds gedaan nu maar eens een echte trainer voor de groep

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Mike, geen sorry nodig, jij hebt altijd recht op je mening.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Beste Mike, die Frank de Boer die overal weg gestuurd werd ? Als Ajax een grote volwassen club wil zijn dan moeten trainers als Frank de Boer gewoon geskipped worden. Het allerbelangrijkst zijn nieuwe acceptabele spelers die al dan niet een beetje of goed tot heel goed kunnen voetballen, want de spelers die nu op het veld staan zij zijn m.u.v. enkele toch bizar slecht ? Als Ajax de financiële middelen nog heeft kan Ajax i.o.m. de nieuwe coach ook in Nederland rondkijken i.p.v. nu weer hier en daar een oogje laten vallen op namen van spelers die in Amsterdam totaal onbekend zijn. Ik zou b.v. Sugawara van AZ als rechtsback bij Ajax willen zien, Sugawara is een eenvoudige, bescheiden back, die een overlap goed kan maken en een goede pass/voorzet in zijn rechtervoet heeft. Hij is maar een voorbeeld hoor. Zo zijn er meer.

Kramer
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Eens in het echt ontmoet en jarenlang al 2de hand van Klopp.. het is echt geen domme vent. Maar het kan alleen werken als boven hem alles eens rustig is, anders zal ook hij verzuipen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Maar waarom moet Jan daar rond wandelen? Over een paar weken is Kroes daar toch algemeen directeur. Hij mag zich er nu nog niet mee bemoeien maar je laat die van halst toch de belangrijkste gesprekken voeren?

BENNINK24
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

prima allemaal , niet dus !!! Wordt het niet tijd dat die van halst ook bij ajax verdwijnt, ? die maakt het overal ook maar een puinhoop van. Tis gewoon een geld opstrijken en voor de rest net zo erg als die Duitser!!!

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Lijnders heeft het al eens geprobeerd om hoofdcoach te worden . In nijmegen waren ze blij dat hij weg was . Gelijk weer onder de vleugels van klopp . Lijnders is gewoon een loopjongen van klopp niks bijzonders. Moet ajax niet aan beginnen . Maar goed het is ook maar een gerucht

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen