'Ajax voert in zoektocht naar nieuwe hoofdtrainer gesprekken met Lijnders'

27 februari 2024, 21:06
Foto: © Imago

Het valt niet uit te sluiten dat Pepijn Lijnders met ingang van volgend seizoen voor de groep staat bij Ajax. Sterker nog: volgens Graeme Bailey van HITC hebben de Amsterdammers al gesproken met de huidige assistent van Liverpool-trainer Jürgen Klopp en zou hij zich zelfs al voorbereiden op een overgang naar de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

Het gerucht uit Engeland volgt opvallend genoeg een dag nadat Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf de naam van Frank de Boer naar voren schoof als nieuwe hoofdtrainer. De Boer, die in het verleden al voor de groep stond in Amsterdam, zou dan geassisteerd moeten worden door Lijnders. “Dat zingt nog niet rond, maar wat je wel heel erg voelt is dat er een heleboel mensen binnen Ajax vinden dat De Boer onder de meest moeilijke omstandigheden heeft moeten werken”, aldus Verweij

Artikel gaat verder onder video

Vanuit Engeland klinkt dus een ander geluid, namelijk dat Lijnders mogelijk aan de slag gaat als hoofdtrainer van Ajax. Liverpool zou Lijnders al groen licht hebben gegeven ‘om te onderzoeken of hij vanaf volgend seizoen de nieuwe manager wordt van Ajax’. De Nederlander is bij Liverpool bezig aan zijn laatste maanden als assistent van Klopp. De Duitse oefenmeester maakte nog niet zo lang geleden bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Liverpool. Naast Klopp trekt ook Lijnders de deur op Anfield achter zich dicht.

Of Lijnders daadwerkelijk op het lijstje staat van Ajax, is moeilijk te zeggen. Op HITC na is er geen enkel medium dat melding maakt van een verhuizing naar Amsterdam. De gevallen Nederlandse grootmacht is wel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Ajax begon de huidige jaargang met Maurice Steijn op de bank, maar hij vertrok na een aantal dramatische maanden alweer uit de hoofdstad. John van ’t Schip stapte vervolgens in als interim en loodste de club van de achttiende naar de vijfde plaats. Ajax is na de nederlaag bij sc Heerenveen, het gelijkspel tegen NEC, de verliespartij bij AZ én tussendoor het bedroevende Europese tweeluik met FK Bodø/Glimt echter weer helemaal terug bij af.

Lijnders zou een goede hoofdtrainer zijn voor Ajax

Laden...
274 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax wou toch ook de assistent trainer van Manchester? Rene Meulensteen? Mitchel van der Gaag heeft destijds ook bedankt en wou liever mee naar MU. Denk dat Reiziger de beste oplossing was, kampioen geworden met Jong Ajax (Heitinga stond laatste). Doet het nu ook weer goed met jong Oranje. Van Nistelrooy (Keuze Raffie) zou ook goed zijn, denk alleen niet dat hij geïnteresseerd is. Een van de 3, Pascal Jansen, Michael Reiziger of Frank de Boer. (Frank is het voetbal niet om aan te zien maar behaald wel resultaat).

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax kan niet met v schip door gaan Hij heeft niet gebracht wat er nodig was meer verprutst en volhouden aan een elftal die continu alles verprutst een ezel stoot zicht niet een keer maar van schip steeds weer met het volhouden van de zelfde spelers

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ajax zou die pepe. Gratis binnen kunnen halen voetbal nu in Turkije eerder arsenaal Gelijk doen aan winst voor ajax

DRAAK72
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Frank de Boer terug halen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen