NEC-trainer Meijer begrijpt niets van beslissing KNVB: 'Van de zotte, verzoek van Ajax wordt wél gehonoreerd'

28 februari 2024, 11:58
Foto: © Imago

NEC-trainer Rogier Meijer baalt ervan dat zijn ploeg komende vrijdag, drie dagen na de halve finale van de KNVB Beker, alweer in actie moet komen in de Eredivisie. De Nijmeegse club verzocht de voetbalbond de uitwedstrijd tegen FC Volendam met een dag uit te stellen, maar ving - tot onbegrip van de trainer - bot bij de KNVB. Meijer verwijst in zijn reactie naar Ajax, dat een vergelijkbaar verzoek wél gehonoreerd zag worden.

Meijer leidde zijn elftal dinsdagavond in Leeuwarden naar de bekerfinale, door na verlenging af te rekenen met SC Cambuur. Ondanks de euforie rond die prestatie liet de trainer na afloop van de wedstrijd zijn frustraties de vrije loop in gesprek met Voetbal International. "We hebben geprobeerd om de wedstrijd naar zaterdag te verplaatsen", legt Meijer uit.

Artikel gaat verder onder video

Daarbij verwijst hij naar Ajax, dat het dinsdag wél voor elkaar kreeg om een duel, in dit geval de thuiswedstrijd tegen Excelsior die voor zondag 28 april op de agenda stond, te laten verplaatsen naar woensdag 24 april. Dat had alles te maken met de mogelijkheid dat de vrouwenploeg van de Amsterdammers op de 28ste mogelijk een halve finalewedstrijd in de Women's Champions League af moeten werken. Daartoe moet de club in maart in de kwartfinales van het toernooi over twee wedstrijden af zien te rekenen met Chelsea.

Van de zotte
Meijer heeft geen goed woord over voor handelswijze van de KNVB, die het Amsterdamse verzoek wel goedkeurde maar dat uit Nijmegen niet: "Het was een verzoek van het eerste van Ajax. Dat wordt wél gehonoreerd. Wij spelen hier een verlenging en moeten vrijdag weer spelen. Dat vind ik eigenlijk van de zotte. En toch gaan we het doen. We overnachten in Leeuwarden, rijden woensdag terug en gaan ons voorbereiden op Volendam", laat de trainer optekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Het is deels een terechte opmerking. Veel europese ploegen die op donderdag spelen, moet ook op zondag weer aan de bak. En vaak dan ook middags, dus dat is nog korter. Maar de regels zouden hier wel duidelijker over moeten zijn. Want europees (ivm coefficientie) is er wel veel mogelijk, dat is duidelijk. Maar soms gebeurd het ook om andere redenen en is de KNVB coulant (denk aan de bekerwedstrijd vaanvond).

Kramer
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Meijer klaagt snel, maar had hij dit 3 weken geleden aangevraagd dan had de KNVB misschien wel geluisterd. Nu blijken ze dit pas deze week gevraagd te hebben en dan kan het niet zomaar. Naar Ajax wijzen voor een wedstrijd over 2 maanden slaat natuurlijk kant noch wal.

Niemega
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Klopt dus niet wat je zegt. N.E.C. ging er al gelijk achterna. Helaas is daar dus niks mee gebeurt. Zie bron: https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2024/02/knvb-weigert-verzoek-nec-rogier-meijer-verbijsterd-dat-van-ajax-wordt-wel-gehonoreerd#comment-55635

Performance
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

zie liever NEC spelen dan Ajax, zal 1 of gene wel weer een persoonlijk belang bij hebben, t`is net de politiek daar in Zeist

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Het zal denk ik meer te maken hebben met de tegenstander van NEC as. vrijdag nl. Volendam. Om die nogmaals te irriteren na het "gedoe" om het omzetten van Volendam-Ajax destijds zal de KNVB zoete broodjes willen bakken voor de dorpelingen uit paling-city. Zwaktebod dus!

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Het heeft te maken met de uitzending van espn. Die willen per se een eredivisiewedstrijd op vrijdagavond.

Heckboys
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Tsja, voor Ajax wordt ALTIJD een uitzondering gemaakt. Gewoon KLASSEJUSTITIE

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen