Vink spreekt verbazing uit over Ajax-publiek: 'Dat maakt het voetbal wel héél bizar'

16 februari 2024, 09:51
Foto: © ESPN

Marciano Vink heeft zich donderdagavond zitten verbazen om het feit dat het Ajax-publiek na afloop van het heenduel met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League in feeststemming verkeerde. De formatie van coach John van ’t Schip hield op de valreep een remise over aan de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA, maar speelde volgens Vink een ‘beschamende’ wedstrijd.

Het had voor Ajax een mooie avond moeten worden. De Amsterdammers hadden na de nederlaag tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag wat recht te zetten en realiseerden zich in de aanloop naar het heenduel met de Noren dat de Conference League de enige prijs is die ze dit seizoen nog kunnen winnen. De Nederlandse recordkampioen is immers niet meer actief in het bekertoernooi en staat in de Eredivisie op de vijfde plaats. Donderdagavond dreigde echter lang een nieuwe teleurstelling. Ajax keek in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar door een krankzinnige slotfase stapte het toch nog met een gelijkspel van het veld.

Artikel gaat verder onder video

De ontsnapping in de blessuretijd maakte veel los bij het grootste deel van de Johan Cruijff ArenA, merkte ook Vink. “Ik hoorde de supporters ook nog zingen, dus men is snel tevreden”, zei de analist van ESPN luttele minuten na het laatste fluitsignaal. “Aan de ene kant snap je het, maar aan de andere kant is het negentig minuten wel heel triest geweest.” Vink is lyrisch over het doelpunt van Steven Berghuis - ‘prachtige bal’ - maar vond ook de aanvoerder slecht voor de dag komen. “Dit doet hij dan wel weer goed”, klonk het toen de goal in beeld kwam. Daardoor hield Ajax dus toch nog een remise over aan de wedstrijd. “Dan is vaak veel weer vergeten, maar daarvoor was het gewoon ondermaats.”

Volgens Vink vergat Bodø/Glimt het ‘gewoon’ af te maken. “Ze hebben twee, drie momenten gehad dat als ze even de logische oplossing bedachten, het gewoon nóg heftiger voor Ajax had kunnen zijn. Maar dan kom je met een penalty en dan die goal van Berghuis tot 2-2 en dan heb je in één keer blijkbaar een heel ander gevoel.” Dat was in de Johan Cruijff ArenA goed te merken. Lang kwam het geluid vooral uit het vak met meegereisde supporters uit Noorwegen. Een deel van het Ajax-publiek heeft de spectaculaire slotfase niet eens meegemaakt.

“Dat maakt het voetbal natuurlijk wel héél bizar”, stelt Vink. “Een penalty, een rode kaart, een 2-2 die eigenlijk ook een beetje uit de lucht komt vallen. Dat de supporters spelers die het veld verlieten hebben uitgefloten. In de rust werden ze ook uitgefloten. En dan die zeven minuten waarin Ajax de boel omdraait… Ik vind het voor Ajax zijnde prima, maar ook dat Ajax gewoon best wel beschamend heeft gespeeld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Misschien realiseert het Ajax publiek ook wel een beetje dat je beter achter je clubje kan staan in plaats van er tegenaan te plassen. Misschien realiseren ze zich wel dat het een verloren seizoen is en dat je er dan maar het beste van moet maken.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajeto, de supporters hebben altijd achter de club gestaan en gaan komend weekend ook weer achter Ajax staan, maar als je voortdurend shit voorgeschoteld krijgt door een falende (enkele) arrogante spelers en coach en staf dan kan je moeilijk je clubje blijven supporten en dit geldt voor supporters van alle clubs over de hele wereld, geen één uitgezonderd. Dat dit seizoen verloren is dat beseffen de supporters heel goed, zij zijn niet blind en doof en daarom worden ze keer op keer teleurgesteld als door hun club niet het beste van wordt gemaakt, zoals gisteravond tegen Bodö en afgelopen weekend tegen de nr. 14(11) Heerenveen en de wedstrijden daarvoor. Als Ajax publiek spaar je kosten noch moeite om in de Arena van Ajax te gaan genieten, maar tja.......vul het maar in. Ik begrijp de goede bedoeling van je reactie, maar de werkelijkheid is vaak anders.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik snap het ook niet weer met hakken over de sloot gelijk spel

Kramer
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Het is toch ook niet raar.. je kijkt 91 minuten tegen een eigenlijk onoverbrugbare achterstand aan. En dan lijkt opeens alles de goede kant op te vallen en had je hem misschien nog wel kunnen winnen, dan is het gewoon een menselijke reactie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Waarom denk je dat het laatste kwartier beter ging dan Kramer ? Door de juiste spelers in te wisslen: Rijkhoff en Van den Boom !!! Waarom waarom waarom Schip zag je dat pas laat in ? Geen goed overzicht van je spelersgroep ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax komt goed weg nog Gepruts achterin

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Helemaal gelijk in krotje

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dank je Dilima 1966.

Waarom19
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Komt mede door de opstelling en taktiek van Johnny van T Schip die een fluttrainer is.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik moet de eerste supporters die niet juichen na zo’n slotfase nog tegenkomen. Marciano Vink blinkt vooral uit in cliché’s. Je betrapt hem zelden op een originele visie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Moet je vooral in Duitsland zien als het niet lekker met hun club gaat of in Engeland in de sociale media, daar gaan ze met spandoeken hun ongenegen kenbaar maken en het werkt: "Tüchel raus....", "Ten Hag out...."

R MN
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hallo Marciano. We zitten niet in die oudijzer-bak aan de Maas. Bij de recordkampioen barst de prijzenkast uit haar voegen, dus nemen we met minder geen genoegen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik zou pas blij zijn als Van t Schip snel vervangen wordt. Hij hoor ook in het rijtje Schreuder, Heitinga en Stein. Al deze trainers hielden ook vast aan Taylor en Rensch. Kom op nou, deze twee clowns horen toch in het circus thuis. Is echt genant . En geeft ook wel de kwaliteiten aan van de huidige trainer.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De niet Ajax supporters mogen niets zeggen over Ajax. Oude voetballers die niet voor Ajax hebben gespeeld mogen niets over Ajax zeggen. En nu moeten zelf de oud spelers van Ajax der muil houden, anders gaan de supporters huilie huilie doen 😂😂😂

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze hebben geen ervaring met een slecht seizoen . Hun speeltje is kapot ,en gaan huilen als baby's.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen