Napoli voert twee dagen voor cruciaal Champions League-duel derde (!) trainerswissel door

19 februari 2024, 23:49
Foto: © Imago

Napoli heeft vlak voor het treffen met FC Barcelona in de achtste finale van de Champions League een trainerswissel doorgevoerd. De Italiaan Francesco Calzona is enkele uren na het ontslag van Walter Mazzarri aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke bij de regerend kampioen van de Serie A.

Calzona wordt alweer de derde trainer die dit seizoen voor de groep staat bij het teleurstellend presterende Napoli. Luciano Spalletti, die de club vorig seizoen kampioen maakte, vertrok eind mei bij de Italiaanse club. Rudi Garcia volgde hem op, maar werd al vlug op straat gezet. Mazzarri volgde hem op.

Artikel gaat verder onder video

Onder laatstgenoemde kon de huidige nummer negen van de Serie A de weg naar boven niet vinden, waardoor ook Mazzarri nu zijn koffers mag pakken. Twee dagen voor het duel met Barcelona in de Champions League is Calzona aangesteld als derde hoofdtrainer van het seizoen.

Calzona, die eerder als assistent bij Napoli werkte, is momenteel ook actief als bondscoach van Slowakije, dat deze zomer actief zal zijn op het EK. Calzona gaat beide functies combineren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen