Ongeloof door rode kaart bij Feyenoord tegen RKC: 'Wat een schandalige beslissing, ongelooflijk!'

18 februari 2024, 17:46   Bijgewerkt: 18 februari 2024, 17:52
Foto: © ESPN

RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen is zondagmiddag met een rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Martin van de Kerkhof, maar met die beslissing is niet iedereen het eens. Op sociale media heerst verdeeldheid, aangezien veel voetbalsupporters twijfelen of Vaessen de bal daadwerkelijk op zijn arm raakt.

Vaessen kwam uit, nadat Feyenoord-middenvelder Calvin Stengs doorbrak door de Waalwijkse defensie. De doelman was echter te laat, waardoor Stengs de bal langs hem op doel wilde schieten. Vervolgens kwam de bal tegen Vaessen aan en in de ogen van de scheidsrechter op de arm van de doelman. Vaessen werd er met rood vanaf gestuurd.

Op sociale media heerst er, naast dat mensen de beslissing begrijpen, ook veel ongeloof: "De VAR kan toch, net als alle tv kijkers ,zien dat de keeper van RKC deze bal in de rechter zij krijgt", schrijft iemand op X. Andere supporters gebruiken hardere bewoordingen: "Wat een schandelijke beslissing om de rode kaart te laten staan, echt onbegrijpelijk", vindt een ander. 

Mario Been vindt het niet duidelijk dat er sprake is van een handsbal van Vaessen, zo geeft de analist van ESPN aan in De Kuip: "Ik heb geen enkel beeld gezien waarvan ik honderd procent van overtuigd ben dat de bal gelijk op zijn arm gaat. Áls het dan hands is, dan gaat het via zijn lichaam."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een onzin gewoon 100% rood, geen discussie waard.

FCJel
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Iedere rode kaart gaan we tegenwoordig een artikel over maken op fcupdate, met wat gefrustreerde twitteraars als bron. Dat is journalisme anno 2024.

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ha die met dat beestje erbij, ook weer zo'n waardevolle reactie, wie heeft hier welke bril op?? Hatert...

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Laat eens raden mensen die RKC of ajax -supporter zijn (en die zijn er nog meer dan je denkt) vinden dit a.b.s.o.l.u.u.t geen hands. Kan niet, raakte de bal niet of nauwelijks, was per ongeluk, Stengs had er toch niet bij gekund, was geen echte kans etc.etc. Alle andere kijkers inclusief de scheidsrechter en de VAR zien de bal vol op de onderarm en vinden het hooguit een beetje zwaar gestraft. Wel een fraaie en naadloze overgang tussen RKC-en ajaxfans. Gedeelde pech verbroedert toch maar mooi.

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Tja risico als je zo uitkomt, maar de overtreding ervoor van Geertruida had wat aan gedaan moeten worden en dan was dit nooit voorgekomen. Maar de scheidsrechters en VAR van dit jaar..

R MN
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De KNJB is nu de KNKB.

Sparta010
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Helemaal eens. Maar dat moet je niet te hard zeggen in zuid anders krijgen ze een calimero complex.

The all blacks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Typische kuip kaart

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Typische ajaxjanker.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat een haat weer allemaal... Zo totaal niet nodig 😔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen