Opmerkelijk: Brobbey vroeg tíjdens Ajax – NEC om doelpunt van Banel te wijzigen op scorebord

19 februari 2024, 23:21   Bijgewerkt: 19 februari 2024, 23:26
Foto: © Imago

Basisdebutant Jaydon Banel dacht Ajax zondagmiddag op voorsprong te schieten tegen NEC. De jonge aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten, trof doel en verscheen uiteindelijk op het scorebord in de Johan Cruijff ArenA. Teamgenoot Brian Brobbey was alert en attendeerde Bas Nijhuis erop dat niet Banel, maar hij het doelpunt voor zijn rekening nam.

Op beelden was te zien dat Brobbey de inzet van Banel van richting veranderde, waardoor NEC-keeper Jasper Cillessen kansloos was. Özcan Akyol vroeg zich tijdens Vandaag Inside af waarom het doelpunt niet aan Banel werd toegekend. “Dat is ook wel een dingetje, ja”, reageert Nijhuis, arbiter tijdens Ajax – NEC, lachend.

Artikel gaat verder onder video

“Banel stond eerst op het scorebord. Toen liep Brobbey naar mij toe en zegt: ‘Hé Bas, dat was mijn goal, hé. Die goal is van mij’”, zegt Nijhuis. “Ik vroeg aan de VAR of ze even konden checken wie de bal als laatste had geraakt. En dat bleek inderdaad Brobbey. Dus die hebben dat doorgegeven aan de mensen in het stadion”, gaat de scheidsrechter verder.

“Nu klopt het Bas, prima!”, luidde de reactie van de Ajax-spits toen hij de wijziging op het scorebord zag. Ajax verspeelde uiteindelijk kostbare punten tegen NEC. De wedstrijd eindigde door een goal van Rober González in extremis in 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

wat een misselijke gore egoist zeg! ik ik ik ik ik wat maakt het uit wie er scoort! je wordt toch geen topscoorder!

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Topscorer en niet topscoorder, ik denk dat Rutte een grotere egoïst is Haike. Laat gaan maak jij je maar druk om andere dingen. Doelpunt is doelpunt.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik moet de eerste spits die geen egoïst is nog ontdekken. Daarom is hij ook spits. Nou ja behalve misschien Luuk de Jong, maar die heeft veel te vaak gekopt en dat kun je ook wel een béétje aan hem zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen