PSV-watcher Rik Elfrink gaat door het stof na massale kritiek op sociale media

21 februari 2024, 08:29
Foto: © Imago, links in beeld Rik Elfrink

PSV-watcher Rik Elfrink is dinsdagavond teruggekomen op zijn bericht op sociale media, waarin hij aangaf dat de scheidsrechter dinsdagavond de strafschop van PSV kon geven. De journalist van het Eindhovens Dagblad, onlangs verkozen tot sportjournalist van het jaar, kreeg veel kritiek op zijn bericht en kwam er na het verder bekijken van de beelden op terug: "Ik zal morgen naar Hans Anders gaan."

Over de strafschop die PSV dinsdagavond ontving in het duel met Borussia Dortmund is het nodige te doen. Mats Hummels raakte Malik Tillman, maar speelde in eerste instantie de bal weg. Op het moment dat de scheidsrechter besloot de strafschop te geven - en de VAR van dienst niet ingreep - zette Elfrink het volgende bericht op X: "Hummels gaat voor de bal, maar raakt Tillman daarna met zijn linkerbeen. De VAR bekijkt de situatie nog, maar die kan je gewoon geven. PSV kan aanleggen", zei de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Het leverde Elfrink op sociale media ontzettend veel boze aan haatdragende reacties. Na afloop van de wedstrijd zag de PSV-watcher beelden die hij nog niet eerder had gezien, waarna hij besloot terug te komen op zijn eerste bericht: "Heel erg makkelijk gegeven. Hierop is het goed te zien en dit beeld had ik niet eerder", lichtte Elfrink toe. "PSV heeft inderdaad mazzel gehad. Ik zal morgen naar Hans Anders gaan", zei de verslaggever tot slot met een knipoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ga niet op de stoel van de scheidsrechter zitten. Beperk je tot het commentaar geven tijdens de wedstrijd niet meer en niet minder.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

De toegekende strafschop blijft dubieus. Vergelijkend met de Wieffer/Noa Lang situatie dan zou PSV in de Beker ook een strafschop horen te krijgen. Maar voor PSV ben ik blij dat zij met een gelijkspel naar Dortmund kunnen gaan. Wie door gaat is nog onbeslist.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen