Snoeihard oordeel over optreden arbitrage tijdens bekerduel Feyenoord-PSV

2 februari 2024, 13:46
Foto: © Imago

PSV had in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op 24 januari jongstleden een strafschop moeten krijgen na de vermeende overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang. Dat is het oordeel van de technische staf van de scheidsrechters over het optreden van de arbitrage in De Kuip.

Zo schrijft Mike Verweij van De Telegraaf vrijdagmiddag althans. Feyenoord rekende ruim een week geleden in de achtste finales van de KNVB Beker dankzij een doelpunt van Quinten Timber af met PSV, maar na afloop ging het vooral over één moment. Lang was in de tweede helft ingevallen en met zijn dribbels een last voor de Feyenoord-defensie. De invaller was ook Wieffer te snel af, die de aanvaller vervolgens op de voet leek te raken. Lang ging naar de grond en schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Dennis Higler wilde van niks weten.

Artikel gaat verder onder video

De arbiter en de VAR hadden wel even contact over het moment, maar dat was niet lang. Wat heet: het contact tussen Higler en videoscheidsrechter Clay Ruperti duurde slechts drie seconden. Bovendien werd het beeld van achter het doel, ‘waarop het contact het best is te zien’, niet eens bekeken. Higler, die zelf niet aanwezig was vanwege een UEFA-seminar op Cyprus waar ook Danny Makkelie, Serdar Gözübüyük, Marc Nagtegaal, Pol van Boeken en Rob Dieperink acte de présence gaven, moest het sowieso ontgelden. Zijn manier van fluiten - en dat met name het uitdelen van de kaarten - werd als ‘onnodig agressief’ en ‘een international onwaardig’ beoordeeld door de technische staf, zo klinkt het.

PSV-trainer Peter Bosz stak zijn frustraties over het optreden van Higler na afloop niet onder stoelen of banken. De oefenmeester vond het overduidelijk een strafschop en hekelde een aantal journalisten in de perszaal die er anders over dachten.

PSV had inderdaad een strafschop moeten krijgen

Laden...
1704 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Higler en veel collega's van hem zijn slecht . Dat is al jaren zo . Nu krijgt psv geen pingel en blijven we maar doorgaan . Higler stond hier bovenop de grensrechter ook constateren niks . Var grijpt niet in met heel veel betere beelden dan die van espn . Die beelden met doelpaal op het moment . Zou het kunnen dat het gewoon geen pingel was misschien!? En nee higler is zeker geen feyenoord fan (zie twente uit)

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ben benieuwd of er vanuit de knvb op een gegeven moment ook sancties worden gegeven aan scheidsrechters die ondermaats presteren, en wat die sancties dan kunnen zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

"PSV had in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord op 24 januari jongstleden een strafschop moeten krijgen na de vermeende overtreding van Mats Wieffer op Noa Lang. Dat is het oordeel van de technische staf van de scheidsrechters over het optreden van de arbitrage in De Kuip." Dit is schandalig. Het gaat om grote belangen, ik voelde de frustratie van Bosz na afloop goed aan, ondanks dat zijn visie op dat moment niet 100 procent zuiver was. Als het omgekeerd was dan zal ook Slot de pijn voelen. Het ergste is is dat het oordeel van de technische staf van de scheidsrechters pas nu bekend gemaakt is in plaats van kort na de wedstrijd. Eerlijk zou zijn als de wedstrijd over gespeeld wordt, maar ja........ Higler moet verbannen worden en die VAR onder leiding van Ruperti moet ook een flinke douw krijgen, waardeloze gasten. Arm PSV, had beter in Eindhoven kunnen blijven in plaats van die wedstrijd te spelen.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Mogen andere teams dan ook wedstrijden over spelen, of alleen deze omdat het tegen Feyenoord is?

Mike
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zoals Goku hieronder zegt.. waar ga je de grens trekken. Ik ben blij dat het geen penalty was (ben feyenoord fan) maar snap niet waarom deze niet direct was gegeven, laat staan op basis van VAR beelden. Maar waarom een wedstrijd overspelen in dit geval, en niet in het geval van een niet-gegeven penalty/rode kaart etc in andere wedstrijden. Ik denk dat we het antwoord weten. Het niveau van scheidsrechters laat vaak te wensen over, en ze maken teveel fouten. De competitie zou verviervoudigen. Nu moet ik ook zeggen.. nabespreken zonder de scheidsrechters die betrokken is, dat is ook wel een beetje matig. Kom laten we evalueren zonder de betrokkenen aan het woord te laten. KNVB geeft wel het goede voorbeeld qua beleid.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Joh Goku, niet spijkers op laag water zoeken, anders heeft deze site geen zin. Het is toeval dat het hier om Feyenoord gaat, trouwens het gaat om PSV EN Feyenoord, voor hetzelfde geld gaat het om Ajax en AZ of Twente en PEC of Groningen en Cambuur en ga zo maar door. Niet zo overgevoelig zijn. Het gaat om de rode draad van deze kwestie: scheidsrechterlijke en VAR-dwaling. Als duidelijk via de mening van de technische staf van de scheidsrechters gebleken is dat de overtreding een strafschop is dan moet er wat mij betreft overgespeeld worden. Draai het nu eens om: Feyenoord krijgt geen strafschop bij een overtreding door PSV, moet de wedstrijd worden overgespeeld omdat het tegen PSV is of...? Geldt ook voor andere teams zoals ik hierboven duidde.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dan mag Feyenoord ook nog wel wat wedstrijdjes overspelen in 020. Daar hoor ik niemand over.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

KROTJE, mensen maken fouten, dus ook scheidsrechters. En in elke wedstrijd worden fouten gemaakt een niet gegeven strafschop, of een niet gegeven kaart of ten onrecht gegeven kaart, een inworp voor de niet juiste partij enz. Waar trek je dan grens, al deze dingen kunnen het verschil zijn tussen winnen of verliezen. Worden aardig wat wedstrijden als dan alles wordt over gespeeld worden. Je moet gewoon niet laten aankomem dat je afhankelijk bent van dit soort moment, dus 1 meer scoren dan je tegenstander. Logisch toch 😉😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

O ja Goku, ik gun Feyenoord de overwinning, maar waar het bij mij omgaat een beslissing als hij discutabel is volgens personen die het zouden weten, dan is het een beetje onsmakelijk. Het gaat mij niet om welke club het gaat, deze keer ging het om Feyenoord, maar voor hetzelfde geld ging het om AZ tegen Almere. Maar goed, wat is de arbitrage is ons land toch kwalitatief ontoereikend hè ? En als dit zo blijft dan komt elke club vroeg of laat aan de beurt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Je betrekt weer Ajax , het gaat het hier niet om. Omgekeerd zou ik kunnen zeggen dat 020, 030, 040, 050, 070 en ga zo maar door wedstrijden in 010 mogen overspelen ? Je argument is een drogreden, jammer.

De stoker
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Misschien moeten de scheidsrechters maar eens geschorst gaan worden. Zelf ingenomen mannetjes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen