Van Gaal diep onder de indruk: 'Als jij een Nederlander was, had ik jou meegenomen naar Qatar'

24 februari 2024, 21:22
Foto: © Imago

Louis van Gaal is bijzonder gecharmeerd van Vangelis Pavlidis. Als het mogelijk was geweest, zou hij de spits van AZ zelfs hebben meegenomen naar het WK in Qatar van 2022.

Van Gaal bracht in maart 2023 een bezoek aan het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. “Waar is de spits?!”, riep hij uit. Hij beende vervolgens op Pavlidis af. “Als jij een Nederlander was, had ik jou meegenomen naar het WK in Qatar. Dat weet ik wel zeker! Jij bent een echte Louis van Gaal-spits!”

Artikel gaat verder onder video

Het Algemeen Dagblad vraagt Pavlidis naar het moment. De Griek onderging de complimenten verbaasd en wat nederig. “Maar binnen glom ik van trots”, vertelt de clubtopscorer van AZ. “Gelukkig kon Panta (ploeggenoot Pantelis Hatzidiakos, red.) de rest voor mij vertalen, want het Nederlands van Van Gaal ging veel te snel.”

“Daarna heb ik die mooie woorden aan mijn familie verteld. Het is toch niet niks als een grote trainer als Louis van Gaal dat over je zegt”, aldus Pavlidis, die 36 interlands speelde voor Griekenland en daarin 6 keer scoorde. Zondagmiddag, vanaf 16.45 uur, neemt Pavlidis het met AZ op tegen Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ben ook gecharmeerd van Pavlidis, complete spits.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat aanvallers betreft, hoe wordt bij jullie in Nederland Xavi Simons uitgesproken? Sie-mons? De Duitsers noemen hem Simmuns. Kan ik niet tegen... 🤔😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen