Van 't Schip heeft duidelijke en pijnlijke boodschap voor thuisblijver van Ajax

21 februari 2024, 18:13
Foto: © Ajax TV

John van 't Schip heeft uitgelegd waarom hij Ar'Jany Martha niet heeft meegenomen naar Noorwegen voor de return van Ajax tegen Bodø/Glimt. De twintigjarige linksback is na zijn tegenvallende invalbeurt van afgelopen weekend tegen NEC (2-2) gepasseerd.

Waar Martha tegen NEC in de 65ste minuut binnen de lijnen kwam, is hij een opvallende afwezige in de selectie van Ajax voor de tweede wedstrijd tegen Bodø/Glimt. "Hij is er onder andere niet bij omdat iemand anders erbij is gekomen. Hij heeft bij het tweede elftal jarenlang op de rechtsbuitenpositie gespeeld. De laatste maanden is hij op de linksbackpositie terechtgekomen. Nu onder anderen Steven Berghuis terug is, hebben we achterin op links andere voorkeuren", begint Van 't Schip op de persconferentie van woensdag.

Artikel gaat verder onder video

"Of het pijnlijk is voor zo'n jongen? Zeker, maar dat hoort ook bij het proces waar hij in zit. We zijn een professionele club, geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar wordt meegenomen. Je moet presteren en goed spelen. Dat deed hij duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe een speler op het veld staat. Dat was in zijn geval niet goed genoeg. We hadden niet het gevoel dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat."

Ajax gaat zich donderdagavond ten koste van Bodø/Glimt proberen te plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde vorige week in een 2-2 gelijkspel. Jordan Henderson is een twijfelgeval voor de return, terwijl Steven Berghuis fit genoeg is om weer in actie te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Durft hij wel zulke toffe uitspraken doen over een jochie van 17-18. omdat die jongen natuurlijk niks durft te zeggen. Hij stelt hem daar op terwijl er anderen zijn, Als hij zo daadkrachtig is zoals hij zich nu voor doet dan had hij die Sutalo al lang een keer op de bank gezet, want die kost Ajax bijna iedere wedstrijd een doelpunt. maar dat durft hij niet!! dus trainer kijk ook eens naar je zelf!!

boyke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

een ontactische trainer die er nb geen bal van kan en een zeer slechte People manager is. Zijn opstellingen deugen nooit van geen kant, invallers worden verkeerd erin gebracht en het een hele grote snotneus heel die v.t. Schip met zijn omhoog gesproken naam Hoe kun je een jongen van net 20 jaar zo afvallen terwijl de rest geen mm beter is. Zeg dan ook tegen de grote wat maar daar heb je het lef niet voor lafaard. Bang dat je een grote smoel terug krijgt van m.n. Berghuis. Je bakt er zelf ook helemaal niets van dus verbeter de wereld en begin eerst bij je zelf en kijk eens goed in de spiegel met heel je technische staf. Iemand afbreken kunnen we allemaal en een liefdadigheidsinstelling dat geldt voor jou nog meer dan voor de spelers. Jij bent per gratie god tot trainer aangesteld bij gebrek aan andere maar sorry je kunt er zelf geen barst van . Zo nu eens flinke kritiek op jouw kijken hoe je hiermee om kunt gaan en voor alle ajax supporters ik heb niets tegen AJAX alleen tegen de gehele organisatie en het is jammer dat ze zo ver weggevallen zijn en hopelijk komen ze snel weer terug met een goede trainer en materiaal en ook beter beleid en een goede RvC, bestuur en technische staf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen