Vermoedelijke opstelling Ajax: meevaller voor Van ’t Schip in achterste linie

18 februari 2024, 10:24   Bijgewerkt: 18 februari 2024, 13:00
Foto: © Imago

Het ziet ernaar uit dat Devyne Rensch zondagmiddag (14.30 uur) ‘gewoon’ kan spelen in de thuiswedstrijd van Ajax tegen NEC. De verdediger werd donderdagavond tegen FK Bodø/Glimt uit voorzorg naar de kant gehaald wegens liesklachten. Het Algemeen Dagblad verwacht geen wijzigingen bij de Amsterdammers ten opzichte van de Conference League-wedstrijd van afgelopen week.

Dat betekent dat Diant Ramaj de doelman is bij Ajax. Voor zijn neus staan, van links naar rechts, Rensch, Jorrel Hato, Josip Sutalo en Tristan Gooijer. Op het middenveld is er opnieuw geen basisplaats voor Branco van den Boomen. De man die tegen Bodø/Glimt voor de aansluitingstreffer zorgde, is nog niet fit genoeg om aan de aftrap te staan. Wel is de verwachting dat Van den Boomen minuten gaat maken tegen NEC.

Artikel gaat verder onder video

Daarom wordt het middenveld andermaal gevormd door het bekritiseerde tweetal Jordan Henderson en Kenneth Taylor. Het AD verwacht daarnaast basisplaatsen voor Kristian Hlynsson en Chuba Akpom. Hlynsson speelde afgelopen donderdag in een vrije rol aan de linkerkant, terwijl Akpom rondom Brian Brobbey gepositioneerd stond.

Diezelfde Brobbey staat tegen NEC waarschijnlijk ook weer als diepste spits opgesteld bij Ajax. Steven Berghuis maakt het elftal compleet. Het is afwachten hoe John van ’t Schip de poppetjes tegen de Nijmegenaren gaat neerzetten.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor; Berghuis, Hlynsson, Akpom; Brobbey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Op Hato na de hele verdediging ziek. Dat zou nou een meevaller zijn. Dan moet er voor wat anders gekozen worden. Misschien dat het er beter van wordt

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Laat ik het zo zeggen.. hij steekt met kop en schouders boven zijn concurrenten bij ajax uit

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Schip Schip Schip waar ben je mee bezig ? Als je Taylor blijft opstellen dan schoffeer je de supporters of dan is je vakmanschap zeer beperkt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@ Krotje, hekemaal mee eens. Johnny van t Schip heeft blijkbaar schijt aan de supporters en hij heeft geen verstand van voetbal. Geen tactiek en domme opstellingen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Gewoon eigenwijs zijn v schip Šutalo gewoon blijven opstellen

Gbaajax
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Waar blijft Kaplan

Waarom19
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Rensch hoort in het circus thuis , samen met Taylor. En van t Schip vindt hun geweldig. Echte top trainer voor fc Knudde. Van t Schip is nig skechter dan Schreuder en Stein.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Helaas weer oogklep Akpom die continue Brobbey in de weg loopt. Hebben in de jeugd toch wel buitenspelers lopen die beter zijn dan Forbs?

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Er zijn andere keuzes, maar dat ie Taylor niet op de bank zet , snapt niemand!!! En dat maakt hem geen beste trainer ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen