Schitterend: debutant Mattsson schiet FC Kopenhagen prachtig naast Manchester City

13 februari 2024, 21:40   Bijgewerkt: 13 februari 2024, 21:48
Foto: © Ziggo Sport

Magnus Mattsson heeft niet veel tijd nodig gehad om de harten van het FC Kopenhagen-publiek te stelen. De Deense topclub telde vorige maand ruim vier miljoen euro neer voor de komst van de aanvallende middenvelder, die voor de winterstop veel indruk had gemaakt bij N.E.C. Mattsson verscheen dinsdagavond in de eerste wedstrijd tegen Manchester City in de achtste finales van de Champions League voor het eerst aan de aftrap bij zijn nieuwe werkgever en schoot na ruim een half uur op schitterende wijze raak.

Manchester City leek in eerste instantie een eenvoudige avond tegemoet te gaan in Kopenhagen. De formatie van coach Josep Guardiola kreeg al vroeg een grote kans via Kevin de Bruyne, die niet veel later wél wist te scoren. FC Kopenhagen, dat in de groepsfase nog te sterk was voor Manchester United, kwam er in het eerste half uur totaal niet aan te pas. Maar Manchester City vergat het veldoverwicht te vertalen naar een grotere voorsprong en ging vervolgens in de persoon van Ederson enorm in de fout.

Artikel gaat verder onder video

De doelman, die juist een geweldige trap in zijn linkerbeen heeft, schoot de bal wild in de voeten van een tegenstander. Het eerste schot kon nog geblokt worden, maar de inzet van Mattsson trof wél doel. En hoe: de winteraanwinst van FC Kopenhagen stuurde de bal op schitterende wijze richting de verre hoek. Ederson was kansloos. De gelijkmaker was daarmee een feit, maar Manchester City ging toch nog rusten met een voorsprong. De bal kwam in de blessuretijd pardoes voor de voeten van Bernardo Silva, die met een fraaie voetbeweging de 1-2 op het scorebord zette.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen