Wesley Sneijder gelooft zijn ogen niet en omcirkelt Ajacied 'zonder wil om te winnen'

20 februari 2024, 07:59
Foto: © Veronica Offside/ESPN

Jorrel Hato maakte zondag een ongelukkig eigen doelpunt tijdens Ajax – NEC, maar Wesley Sneijder schrok vooral van de rol van Devyne Rensch. In de ogen van Sneijder liet Rensch in het strafschopgebied veel te veel ruimte voor Tjaronn Chery, wiens daaropvolgende voorzet werd binnengewerkt door Hato.

Aan de 1-1 van NEC, na een uur spelen, ging een pass van Sontje Hansen aan Chery vooraf. In het strafschopgebied kon Chery in één beweging wegdraaien, omdat Rensch niet kort genoeg dekte. Vervolgens verstuurde hij een lage pass naar Kodai Sano en wilde Hato voorkomen dat de bal zou aankomen. De interventie van Hato zorgde voor een Nijmeegs doelpunt.

Artikel gaat verder onder video

Bij Veronica Offside licht Sneijder de bedenkelijke rol van Rensch uit. “Kijk, Rensch is omcirkeld. Moet je kijken hoe makkelijk hij (Chery, red.) kan in het zestienmetergebied. Dit kan toch niet?”, roept hij uit. “Daar moet je natuurlijk kort op zitten. In de zestien mag je toch nooit zoveel ruimte weggeven? Dat is bereidheid. Dat is de échte wil om die wedstrijd te winnen. Dit soort momenten.”

“Het is sneu voor Hato dat hij hem binnenglijdt. Maar het begint ervoor al. Moet je kijken!”, herhaalt Sneijder. “Rensch kíjkt naar hem. Het is toch heerlijk als je als middenvelder een bal krijgt ingespeeld, je even over je schouder kijkt en ineens twee, drie meter krijgt? Dan kun je draaien en is het bingo.”

Ben je het eens met de kritiek van Wesley Sneijder op Devyne Rensch?

Laden...
933 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wesley ziet het goed, maar ook alle supporters van Ajax waren en zijn niet met Rensch tevreden. Rensch zou Mazraoui moeten doen vergeten. Mislukt. Dat het met Ajax met Rensch als speler niet goed gaat, is te wijten aan het onvermogen van de trainer Van 't Schip en zijn staf, zij hebben geen overzicht en zijn daarom ongeschikt om aan te blijven. Voor Rensch had al lang een andere speler klaar moeten staan, die zijn er zat binnen Ajax.

Waarom19
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Rensch en Taylor zijn de slechtste spelers bij Ajax en toch werden deze twee standaard opgesteld door de vorige en huidige trainer. Zie nu de resultaten !! Van t Schip en Stein snappen niks tot weinig van voetbal.

Brigges
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Rensch en Taylor hebben gewoon te weinig kwaliteit en Hato moet je op zijn eigen positie laten spelen in het centrum. Ik heb absoluut geen hoge hoed op van het tactisch inzicht van de trainer, ook die is schuldig want hij doet maar wat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen