Willem Vissers genadeloos en maakt een voor Ajax zeer pijnlijke vergelijking

23 februari 2024, 11:53
Foto: © Imago

Willem Vissers heeft geen goed woord over voor het optreden van Ajax in de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. De verslaggever van de Volkskrant noemt de ploeg van trainer John van ’t Schip een ‘parodie op topvoetbal’. Hij deelt, evenals Mike Verweij, ook nog een sneer uit naar Sven Mislintat, de voormalig technisch directeur in Amsterdam.

Ajax verzekerde zich dankzij een toevalstreffer van Kenneth Taylor van een plek bij de laatste zestien in de UEFA Conference League, maar vraag niet hoe. De Amsterdammers moesten, ondanks het feit dat ze ervoor kozen zich terug te trekken en de linies dicht op elkaar te houden, kans na kans toestaan en dankten doelman Diant Ramaj én meermaals de lat dat ze niet met harde cijfers onderuit gingen. Ajax streed en plukte klavertjes vier op het kunstgras, maar is een parodie op topvoetbal, schrijft Vissers in zijn wedstrijdverslag.

Artikel gaat verder onder video

Tientallen miljoenen euro’s heeft Ajax afgelopen zomer geïnvesteerd in de selectie, maar het ‘kleine’ Bodø was zowel in de heenwedstrijd in Amsterdam als in de return op eigen veld veruit de betere ploeg. Bodø/Glimt - Ajax was vooral de bezegeling van het ridicule aankoopbeleid van de allang verdwenen Sven Mislintat, aldus Vissers. Mislintat stond na het teleurstellend verlopen afgelopen seizoen voor de zware klus om de selectie van Ajax gereed te maken om weer voor de prijzen te kunnen spelen, maar gaf het beschikbare transfergeld vooral uit aan middelmaat. Ajax was als de jeugdploeg, met zijn allen verzameld in het eigen strafschopgebied, met een mannetje minder vanaf de 48ste minuut gedurende een minuut of twintig. Overleven geblazen, hetgeen nog lukte ook.

Verdedigend stond Ajax veel teveel kansen toe, aanvallend kreeg het op de treffer van Steven Berghuis na ruim een half uur heel weinig voor elkaar. Alles lukraak wegtrappen. Een heel regiment met Noorse engelen op de lat koesteren. De lat, drie keer geraakt door dat arme Bodø. Ja, de spelers uit Amsterdam hadden zo’n wit shirt met een rode verticale baan aan, maar ze leken op een team uit de tweede divisie van Noorwegen dat het in het nationale bekertoernooi tegen het grote Bodø mocht opnemen, schrijft Vissers voor Ajax pijnlijke woorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Analyse van onze Europagangers, AJAX, Wat ik van dit Ajax zag was verschrikkelijk, zelfs geen amateurniveau. Ik wou dat het seizoen al geëindigd is. Alle spelers met uitzondering van Ramay, Hlynsonn, Brobbey (???), Henderson, Hato, (voordeel van de twijfel, hij is aan zijn arrogantie en onverschilligheid aan het ten ondergaan), Rijkhoff, Van den Boomen mogen allemaal vertrekken, ook Schip en zijn staf. Deze spelers kunnen echt niet voetballen, wat een chaos, paniek en zwakke voorstelling. Conditioneel diep onder de ondergrens, zelfvertrouwen afwezig, voetbalinzicht niet opgemerkt. Kortom als Ajax niet bij deze spelers ingrijpt dan zal het de komende 2 seizoenen alleen als decorum aan de ED/Beker meedoen. Ajax had gezwijnd. MAAR Ajax, het door de anti-Ajaxlobby zwaar vernederd, belachelijk gemaakt zit in de koker, ongelooflijk maar klasse en 12 miljoen of meer verdiend, die is welkom. Nu Ajax tegen Aston Villa met een wereldkampioen als keeper, wordt lachen. FEYENOORD, aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen heel hoog gespannen: halve finale CL was haalbaar, 'superlatieven' tekort ook van de media, analisten, talkshows, van hun verblinde supporters en toen begon de weg naar de uitgang van de CL door 1 voetballer Immobile, teleurstelling, in Glasgow geen 3,7 miljoen binnen gevoetbald, maar in 010 hield men zich voor de bühne groot en is ongeloofwaardig positief, toen kwam de lagere verdieping EL tot gisteravond tegen een tegenstander die individueel en collectief beter was. Eerlijk is eerlijk Feyenoord hield zich kranig, maar als je op het beslissende moment mentaal 2 zwakke penaltynemers in je ploeg hebt dan schiet het ook niet op. 'Driemaal scheepsrecht' tegen AS Roma ook zonder Mourinho is dus fake. Waar staat Feyenoord nu ? Alleen de Beker en wel dikke CL-poen van het komende seizoen. Sportief gezien zal er een flinke aderlating komen, omdat Wieffer (wat is hij goed), Timber, Hartmann (topper), Gimenez, Hancko, Geertruida zullen bij goede biedingen de club verlaten, ook aan Slot zit een prijskaartje vast dat bewees hij eerder door via de achterdeur AZ achter zich te laten. Feyenoord zal op het niveau Zechiëls, Read, Libambo, Babadi, Ueda belanden, onervaren spelers maar wel goed. Nu is Feyenoord uit Europa, klaar. PSV, krijgt het voordeel van de twijfel. Of PSV Dortmund kan uitschakelen is ook mogelijk. Weinig over PSV te zeggen, die ploeg is gewoon goed (genoeg).

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Schoolvakantie zeker

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

gtsb werkkring, ik voel de pijn, maar neem nog een pilletje en paracetamolletjes, mag 8 per dag, 4 x 2. Nu toontje lager graag, je Santi is out of the running samen met de ploeg. Maar je bent wel OK hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen