Van ’t Schip sluit snelle Ajax-rentree vrijwel uit: ‘Nog niet met de groep meegetraind’

10 maart 2024, 21:13
Foto: © ESPN

De kans is heel klein dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn donderdagavond in de return tegen Aston Villa in de achtste finales van de UEFA Conference League al zijn rentree maakt. Dat vertelde Johan van ’t Schip zondagmiddag na afloop van het thuisduel met Fortuna Sittard. Bergwijn staat inmiddels alweer even op het trainingsveld, maar trainde vooralsnog niet met de groep mee.

Van ’t Schip hoopte na de thuiswedstrijd tegen PSV op 3 februari toe te kunnen werken naar een vaste basiself, maar een paar dagen later ging er een voorlopige streep door de naam van Bergwijn. De aanvoerder was op een training geblesseerd geraakt aan zijn hamstring en moest daardoor in elk geval alle resterende wedstrijden in februari aan zich voorbij laten gaan. De hoop was dat Bergwijn in maart zijn rentree kon maken, maar de wedstrijden tegen FC Utrecht, Aston Villa en Fortuna Sittard gingen allemaal al aan zijn neus voorbij.

Artikel gaat verder onder video

De tweede ontmoeting met Aston Villa van komende donderdag komt normaal gesproken ook nog te vroeg. Bergwijn heeft nog niet één keer met de groep meegetraind, dus het wordt heel moeilijk als dat nog zou moeten gebeuren voor donderdag, zo klonk het namens Van ’t Schip na Ajax - Fortuna Sittard op de persconferentie. De oefenmeester kon tegen de Limburgers ook nog niet beschikken over Steven Berghuis. De rechtsbuiten staat inmiddels al even aan de kant met een knieblessure. Van Berghuis hadden we eigenlijk gehoopt dat hij er vandaag (zondag, red.) al bij zou zijn, maar hij kreeg gisteren of eergisteren een kleine terugslag. Dat heeft hem ervan weerhouden om minuten te maken, aldus Van ’t Schip.

De Ajax-trainer is wel degelijk bereid om risico’s te nemen met Bergwijn, maar die beslissing is niet alleen aan hem. Ik wil best risico nemen, maar er is ook een speler die daar een stem in heeft én een medische staf die daar een stem in heeft. Ik kan niets pushen natuurlijk. Voor donderdag is het heel kort dag, lijkt Van ’t Schip een snelle rentree van Bergwijn uit te sluiten.

Ajax heeft Bergwijn én Berghuis nodig om door te gaan in Europa

Laden...
357 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat zegt genoeg zo slechten zolang geblesseerd de heren berghuis en bergwiijn dart zegt genoeg ik denk dat ze het wel gevonden zo lang duurt het toch niet vooral berghuis triest hoor

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn is geen drama dat hij er niet bij is. Berghuis vind ik persoonlijk erg jammer door het gebrek aan mooie passes nu. Hebben nog paar dagen wie weet!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen