Spaanse bond zet Ajax-flop uit functie vanwege aandeel in zaak-Hermoso

28 maart 2024, 07:59   Bijgewerkt: 28 maart 2024, 08:09
Foto: © Imago

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft technisch directeur (en voormalig Ajax-speler) Albert Luque geschorst vanwege zijn aandeel in de rel rond voorzitter Luis Rubiales en Jennifer Hermoso. De toenmalig preses kuste de speelster kort na het binnenhalen van de wereldtitel op de mond, Luque zou haar daarna onder druk hebben gezet om in een video te zeggen dat hij dit met haar toestemming had gedaan.

De actie van Rubiales kreeg verstrekkende gevolgen: de voorzitter kreeg een hausse aan kritiek over zich heen en werd uiteindelijk door de FIFA gedwongen om zijn positie op te geven. Gisteren (woensdag) eiste het Spaans Openbaar Ministerie een celstraf van 2,5 jaar voor Rubiales, die de speelster bovendien een schadevergoeding van een ton zou moeten betalen.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast zijn drie andere bondsfunctionarissen verdacht van het dwingen van Hermoso om de bewuste video op te nemen. Buiten Luque zijn dat de inmiddels vertrokken bondscoach Jorge Vilda en marketingdirecteur Rubén Rivera. Het OM eist dat zowel Luque als Rivera achttien maanden de cel in gaat, waarop de voetbalbond heeft ingegrepen en beide mannen uit hun functie heeft ontheven.

Ajax
Luque kwam in de zomer van 2007 als grote naam naar Ajax, dat de aanvaller voor een bedrag van acht miljoen euro overnam van Newcastle United. De Spanjaard maakte eerder in zijn loopbaan vooral indruk in zijn periode bij Deportivo La Coruña, maar wist de verwachtingen in Amsterdam nooit waar te maken. In alle competities zou Luque slechts tot twintig wedstrijden (en vier doelpunten) komen, waarna de club hem verhuurde aan FC Málaga, dat hem uiteindelijk transfervrij mocht inlijven. Na zijn loopbaan trad hij in dienst van de RFEF, waar hij na het teleurstellend verlopen WK in Qatar werd aangesteld als technisch directeur.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

Een 67-jarige legende van Ajax krijgt op sociale media de nodige complimenten voor zijn spel en fitheid tijdens een benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom vermelding “Ajax flop” erbij in de kop? Naargeestige stemmingmakerij mensen van de redactie! Hoeveel mensen hebben uit de voetballerij niet gefaald op andere functie!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo herinnert iedereen zich aan hem. Moet ik dat nog even goed voor je uitleggen of is het nu wel duidelijk zo? Logische titel, wordt tijd dat er zondag weer gespeeld wordt kan je daar weer over gaan janken.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gun je clubje best geluk, na zoveel jaren geen enkele rol van betekenis te hebben gespeeld in het voetbal, zowel Nationaal als internationaal! Een grote mond nu daar en tegen, lijkt me wat ongepast. Gezien je ongefundeerde uitlatingen hier, ontbreekt het je geheel aan zelfreflectie, bijzonder sneu. Mijn advies; zoek hulp of onderga shocktherapie, kan in jouw geval best uitkomst bieden Rudolf H.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen