Onmachtig Ajax Europese illusie armer en blessurezorgen rijker na kansloze nederlaag in Birmingham

14 maart 2024, 22:53   Bijgewerkt: 14 maart 2024, 23:03
Foto: © Imago

Een onmachtig Ajax is donderdagavond door Aston Villa uitgeschakeld in het toernooi om de Conference League: 4-0. De ploeg van John van 't Schip kon op Villa Park geen moment een vuist maken en ging ten onder door treffers van Ollie Watkins, Leon Bailey, Jhon Durán en Moussa Diaby. Bovendien zagen de Amsterdammers met Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo én Devyne Rensch liefst drie verdedigers geblesseerd uitvallen én haalde Sivert Manssverk het laatste fluitsignaal niet door als vijfde (!) Ajax-speler van het seizoen rood te pakken in een Europees duel.

Ajax moest het ook in Engeland zonder sterkhouders Steven Berghuis en Steven Bergwijn doen. Voor het geblesseerde duo kwam de wedstrijd te vroeg. Sutalo was wel weer van de partij, terwijl Brian Brobbey fit genoeg was om te starten. Bij Aston Villa stond Bailey in de basis; hij begon vorige week nog op de bank. Van ’t Schip omschreef de startopstelling van Villa als de ‘sterkst mogelijk elf’.

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd begon op een vrij laag tempo, beide ploegen wilden eerst even aftasten. Langzamerhand werd Villa sterker, ook door mindere passes van doelman Diant Ramaj, waardoor de thuisploeg af en toe dreigend werd. Diaby kreeg een flinke kans rond de twintigste minuut, maar Ramaj gleed de bal met een sliding voor zijn voeten weg. Enkele minuten later was het wel raak: Watkins - die even eerder ontsnapte aan rood na een grove charge op Ramaj - kreeg namelijk alle ruimte om een hoekschop raak te knikken: 1-0. Na deze goal verloren beide ploegen belangrijke spelers aan blessures, Watkins en Ahmetcan Kaplan moesten namelijk het veld verlaten. In het restant van de eerste helft kon Ajax weinig potten breken, al kreeg het op slag van rust nog een aardige kans via Brobbey. Hij schoot tegen Matty Cash op, die op de doellijn de Villa-goal verdedigde.

De tweede helft had ook wat tijd nodig om los te komen. Ajax begon aardig, maar kon geen kansen creëren. Na tien minuten werd Aston Villa weer sterker en dat leverde vrijwel meteen een tweede doelpunt op. Na balverlies van Mannsverk kreeg Bailey de bal rond de zestienmeter. Enkele schijnbewegingen verder pakte de Jamaicaanse aanvaller zijn kans en schoot de bal in de verre hoek langs Ramaj. Daarna ging het voor Ajax van kwaad tot erger: Manssverk pakte zijn tweede gele kaart - waar hij al een tijdje naar leek te solliciteren - door Durán vast te houden. De hoop die de Amsterdammers nog hadden op een goed resultaat leek hiermee definitief vervlogen.

Durán mocht vervolgens een kwartier voor tijd de 3-0 aantekenen. Een diepe bal van Villa zorgde voor dreiging en mede door het omvallen van Rensch kon de Colombiaanse vervanger van Watkins vrij uithalen. De spits twijfelde niet en schoot hard via de onderkant van de lat binnen. Een kleine tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het slotakkoord voor Diaby, nadat Borna Sosa een diepe bal niet kon onderscheppen. De Fransman maakte simpel af, de wedstrijd eindigde in 4-0.

Door het afgetekende verlies zal Ajax zich weer puur op de Eredivisie moeten focussen. In een snel te vergeten seizoen lijkt de vierde plek het hoogst haalbare, al is de achterstand op AZ nu zes punten. NEC en Go Ahead Eagles hijgen in de nek van de Amsterdammers. Zondag speelt Ajax om 16.45 uur uit tegen Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Geen extra tijd. Gewoon zoals verwacht een nulletje of 4. Succes zondag in Rotterdam. Losers ze zullen nog lang na lachen om de clowntjes uit Amsterdam uit de confetti League

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En dit zegt een supporter van een club niveautje Feyenoord, kan het nog erger ? En stond dat clubje uit Rotterdam ook niet in de finale van de confettileague enkele seizoenen geleden om als oefenpartijtje voor Mourinho te fungeren en met 2-0 huiswaarts ging ?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hahahah hoe durf je dat te vergelijken met wat vanavond is gebeurd. Schaam je kapot

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach. Zoals van der Sar al zei: 020 hoort niet in de Conference Leaque thuis. Hoogmoed komt voor de val.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik schaam me nergens voor, mijn club zou kunnen verliezen dan wist ik, maar jij bent arrogant en onterecht, want je club heeft tot nu toe geen klote bereikt. Ja misschien als troost De Beker, waar ze in heel Europa het niet eens serieus nemen, kijk de FA-cup dat is andere koek. Mijn club is slecht, maar jouw club is al voortijdig uitgeschakeld man en dan nog stoer doen ? Kinderhandje.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik ben niet arrogant je krijgt gewoon de deksel een keer op de neus.. En dan is het amsterdammertje er niet van gediend he. Ga maar lekker lang uithuilen jullie zijn het lachertje van Nederland en niemand gunt jullie wat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Voetbalfan @ Zoals van der Sar al zei: 020 hoort niet in de Conference Leaque thuis. Hoogmoed komt voor de val.@ Welke club stond in Tirana tegen een echte topclub proberen voetbal te spelen en met 2-0 door Mourinho afgedroogd werd ? Vergeten ? En waar is je club deze week van de Europese wedstrijden ? Thuis, dik uitgeschakeld alleen maar bla bla bla en moeizame wedstrijden tegen kleintjes afwerken, belachelijk. Over arrogantie gesproken.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Krotje ik maak me zorgen om KingCrimson na de start van de 2e helft is er niks meer van hem vernomen hier op de site.. hoe kan dat toch

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uithuilen hadden we al gedaan want ons Ajax is slecht, wij zijn objectief, maar jullie hoge verwachtingen van een middelmatig clubje niveau FC Molde was ongelooflijk en dan die arrogantie er bij. Dit seizoen totaal niks bereikt en dat voor de landskampioen, geen landskampioenschap, flinke achterstand, in Europa weg gespeeld en uitgeschakeld meteen al na de winterstop, zelfs in de Conference hoogstwaarschijnlijk, droom maar lekker door, is gratis maar dromen zijn bedrog.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor je bent niet arrogant nee hoor, zie je uitdagende reacties man, wees een kerel en zie in dat je weinig respect hebt voor de club met meer kasten gevuld met prijzen dan jullie kastje met dat ene EuropaCup1 bekertje uit 1970. Oh ja dankzij Van Hooijdonk een Europacupje, krijg je van mij er bij.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je krijgt van KC de groeten en heel veel sterkte met het vervolg van de competitie toegewenst en het allerbeste voor op 7 april, want dan komt de club zonder kuipvrees lekker met je club ballen.

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

sorry krotje kleine betweter! het was maar 1-0

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga geen oordeel geven over de wedstrijd want daar heb ik te weinig van gezien. Maar wat ik al zei ik hoef niks te doen . Je bewijst zelf hier mijn gelijk over jou krotje/kc Je laat je zo kennen hier gozer . Verder verheug jij je in de positie waar je club in zit op 7 april . Wij met 19 punten verschil zeggen dat niet eens . Dus ja joh arrogantie !?. Ajax kan best winnen want het blijft voetbal . Maar dan nog wat heb je er dan nog aan . Dus duim in de mond en naar mama.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dat ze het moeilijk zouden krijgen stond al wel vast, maar na vorige week zou je toch wel wat meer tegenstand mogen verwachten. 1 goede kans in 90 minuten is toch armoedig. En zo goed was dit Aston Villa nu toch ook echt niet

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Tja wat kun je hier nog over zeggen..... 4-0 in de league wat beneden het niveau van Ajax is. Medelijden met Kroes

wolfgang72
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Iemand zei nog,dat AJAX een kans maakte,maar blijkbaar is de dikke dame uitgezongen

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, ammedéoes.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Alex Kroes kan toch niet anders doen dan van t zinkende schip gelijk te ontslaan.. Wat een gatenkaas daar als dat zo doorgaat word het nog rechterrijtje.. Als je denkt dat het ergste geweest is in Amsterdam kan het altijd nog erger.. En het ergste gaat nog komen als ze naar de Kuip moeten ben ik heilig van overtuigd dat wordt een grootste vernedering.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Oh wat verheug ik me op 7 april. Kuipvrees, laat me niet lachen ? Ik denk dat Ajax meer vrees in de Grolschveste mag hebben dan in die betonafval.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Beton afval ? Hahahahaha de arena zal je bedoelen.. Je kan beter gaan slapen of moeten wij ons nu ook al zorgen maken om jou gesteldheid.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Revolutie, ik durf te wedden dat dit slechte Ajax van het 'betere' Feyenoord in de Kuip zou kunnen gaan verliezen, zou kunnen ....maar afgeslacht niet. Ik denk dat de Amsterdammers zwaar gemotiveerd zijn om daar het beste uit zichzelf te gaan halen daar in dat betonrotte stadion. Een overwinning voor Ajax is niet ondenkbaar, want zo goed is dat clubje van jou echt niet, moeizame wedstrijden tegen kleintjes.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor mijn gesteldheid is prima, maar de jouwe loopt over van arrogantie, van fata morgana's en van de brutaliteit te denken Ajax te kunnen en mogen beledigen. Nogmaals als een supporter van Aston Villa dat zou doen dan is het prima, maar jouw club is Feyenoord maar, ja Feyenoord maar, dat clubje met wat is het 16/17 titels en dat wil een club met 36 titels vernederen ? Probeer maar eerst PSV met 26 titels te passeren. Zal in 50 jaar niet lukken. Allemaal gebakken lucht daar in Zuid. Komend seizoen wordt het een omgekeerde wereld, mark my words en dan wordt het heel stil daar aan de overkant.

Paulito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze kunnen het niveau niet aan. 2-3 wedstrijden in een week. Dan krijg je blessures. Als je 5-4-1 speelt, het ouwde kerstboom systeem van Co Adriaanse met een verkeerde uitvoering. Moet Schip de hand in eigen boezem steken.

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

schitterend hoor dit!! die amsterdammers kregen eventjes voetballes! en als aston villa serieus had gespeeld was het veel en veel meer geworden!! ach ja straks nacompetitie om europees is toch ook een prijs! tenminste als ze dat winnen wat ik betwijfel! en een paar blessures schitterend het kan niet op!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Voetballes net als je club in het Kuipje van Atletico, in Rome (in totaal 3 keer), in Glasgow, in de Grolschveste misschien ?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Deze man wilt even zijn gram halen dat Feyenoord verloren heeft van Atletico .. maar z’n eigen club verloren heeft van de amateurs dit jaar hahahahah

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rudolf21, verliezen is verliezen. Ik genoot van die prachtige vrije trap van Griezmann die mooi door Santico in het eigen doel werd verlengd met zijn kopbal. Ik genoot ook van het 2e doelpunt van Celtic. Ik genoot van die uitbraak van Immobile. Ik genoot van de vroegtijdige uitschakeling van je club. Ja ik genoot ook van het verlies van Ajax van Hercules, eigen schuld dikke bult. Maar verliezen is verliezen, uitschakeling is uitschakeling.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ach krotje krotje toch!! omdat jou cluppie gewoon zwaar en zwaar kut is betekend nog niet dat alle andere nederkandse ploegen dit zijn!! enne ze moeten via de nacompetitie nog aan de bak om europees te halen!! wat niet gaat lukken heb ik begin seizoen al gezegd!! en commentaar geven op pisve omdat ze uit werden geschakeld in de cl!! wat als jouw ploegie daar had gespeeld waren het tegen dormund dubbele cijfers geworden!! jaha de gifbeker is nog lang niet leeg!! en dat vind ik wel mooi .. komend jaar geen europees voor jullie!! en alleen maar (zoals normaal) tv kijken en maar dromen!!

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat de scheids niet mee hadden is duidelijk. Maar andersom ook. Het shirtje in twee-en scheuren is natuurlijk een behoorlijke hint dat er vast gehouden werd. Maar ja, dan had je natuurlijk al tegen 10 man gestaan. Maar in de tweede helft was het niveau wel heel erg dramatisch en kwam Ajax vaak goed weg. De 2-0 is natuurlijk absurd. Hoe de bal achterin rond gaat en dan zo verdwijnt in het middenveld. Rondtikken was het niet echt. Zelfs snel tikken was het niet. Aannemen, controleren en dan iemand zoeken. Waar is het Ajax van een keer raken. Waar is het Ajax van het blind elkaar kunnen aanspelen. En hoe vaak er een man in het centrum vrij staat - schrikbarend. En aanvallend was het ook redelijk machteloos. Had Ajax doorgekund, ik betwijfel het. Het is dat Aston Villa zo slecht is met afwerken anders was het natuurlijk ook al snel klaar geweest.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volledig met je eens Mike. De grote schuld ligt bij het onvermogen van Schip. Waarom Akpom i.p.v. Rijkhoff en waarom geen jonge jongens uitproberen, het was toch al een uitzichtloze situatie door notabene persoonlijke fouten.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ajax heeft het aan zich zelf te danken wat een flut elftal zet van schip er weer neer hij ziet het niet of wil het niet zien dat bepaalde spelers het continu verzuimen na zoveel keer ik zie nog dat ze het nieuwe seizoen op niets gaat dat ze nergens aan mee doen het bestuur van ajax blijft het 🙉🙈🙊

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dilima1966, Ja ik ben het met je eens, Schip is de hoofdschuldige door zijn wissels. Waarom niet die jonge gasten uitproberen bij een stand van 2-0 ? Schip is totaal ongeschikt voor Ajax en/of andere club. Schip gelooft te veel in zichzelf.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Krotje, heb het idee dat jij ook een beetje teveel in jezelf bent gaan geloven. Je reageert overal op en denkt "veel" wijsheid in pacht te hebben, (valt wel mee overigens). Ik heb ook het idee dat je een chatbot bent. Mvg Willem Klein

Paulito
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Plek 5 het hoogste haalbare en dan maar hopen op de hulp van Feyenoord. Als Feyenoord de beker wint krijgt Ajax die plek in de voorronde Conference League. Triest hoe Ajax is afgezakt in 2 jaar en het kost 2-3 jaar om het weer op te bouwen. Dank aan Sar!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik zie nec en go head nog voor bij komen in de competitie

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dilima1966, Dat kan zeker. Ik schreef al eerder dat Ajax om de 5e, 6e, 7e of 8e plaats moet gaan spelen en NEC en Go Ahead verdienen dat, mocht het zover zijn.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Paulito, het is triest en het is niet alleen de schuld van Vd Sar, maar in zijn kielzog van Mislintat met diens oplichterij. Maar klaar, morgen komt Kroes en ik verwacht zeker bijltjesdag, goed ook.

Derk62
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Krotje wat laat je je weer kennen 😀😀

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Derk62 Ik denk het niet, want ik verdedig mijn club tegen die onnodige vernederende reacties van supporters van een club die tot nu toe nog niks gepresteerd heeft. Ja Ajax is slecht, dit Ajax is superslecht ja, ja Ajax heeft verloren, maar dan is het niet nodig om extra te beledigen. Ik vind het erg goedkoop.

Paulito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

200 Kilo wegende Brobbey had het net als de eerste wedstrijd kunnen beslissen. Zijn aanname en motoriek zijn niet Conference League waardig. Niet eens Eedivisie. Thuis tegen Aston Villa had hij een 100% kans. Dan had je een hele andere wedstrijd gespeeld. Brobbey leuk & aardig voor een spits van NEC. Daar speelt een Ajax talent die wel iets meer kan.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry hoor, ik heb begrepen dat hij 205 kilo zou zijn.

WaarIsDeVAR
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Briljant, al dit gezeik. Jarenlang was Ajax de enige die punten binnen bracht voor Europees voetbal, en dat kunnen de kneusjes nu om zeep helpen. Oh ja, wél met een grote bek tegen Ajax dat een waardeloos seizoen heeft. Ajax komt er wel weer. Zorgen jullie maar eens dat er meer te halen valt. PSV bewijst ook dat ze niks in kunnen brengen bij een serieuze tegenstander, en Fey struikelt drie jaar op rij tegen fucking Roma! Hou toch op met je kritiek vanuit niets, presteer zelf eens wat !

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De eerste 8 reacties van Ajax haters zegt genoeg over die personen. Hopelijk hebben jullie buiten Ajax wel wat anders om voor te leven.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Jeetje zeg, wat reageren mensen hier kinderachtig op elkaar, bah! In plaats van inhoudelijk op de wedstrijd te reageren, gaan we andere clubs of andere mensen belachelijk (proberen) te maken? Hoe oud zijn we nou? En kom niet met 'maar hij begon...'. , 'Hij doet het altijd' of 'maar de vorige keer...' ,Dat hoort op het schoolplein thuis. Als we nou allemaal bij de inhoud van het artikel blijven en reageren zonder een ander/andere club belachelijk te willen maken, dan heeft een ander ook niet de (kinderlijke) drang om diegene terug te moeten pakken. OT: enorm balen, zo'n rode kaart helpt dan ook niet mee. Ik had voor de wedstrijd al het gevoel dat het lastig ging worden, maar je hoopt toch wat moois en een beetje 'toernooi magie'. Misschien een verlenging, door met penalty's. Jammer dat het niet gelukt is, waren weer mooie punten geweest voor het Nederlandse voetbal. Hopen dat ajax de teleurstelling kan omzetten in energie voor de strijd in de eredivisie. Jammer dat we als land klaar zijn in Europa, maar het is niet anders.

Hops
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Precies vind ik ook .ik ben feyenoord supporter .maar voor Europese wedstrijden moeten we toch voor elkaar zijn die stomme opmerkingen naar elkaar maken. Hoe meer punten iedereen haalt hoe meer clubs mee mogen doen in Europese wedstrijden...

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik zal nooit voor een club zijn met zoveel Arrogantie en Hoogmoed ajax genaamd.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@jacobus ook zonder voor een club te zijn, kun je jezelf normaal gedragen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice wie zet de boel hier steeds in de hens met zijn jankverhalen over ajax en zijn verwijzingen,en gedraai Mensen zijn krotje kc zat . Verder is het huichelen om ergens voor te moeten zijn omdat het nederland is . Ik hoop voor mensen die ik mag dat hun club wint in europa Doen ze dat niet lig ik er niet van wakker . Zo zit de wereld in elkaar

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat word je ook niet gevraagd vlgs mij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen