Opmerkelijk: 'Kenneth Taylor is 66 miljoen euro waard'

20 maart 2024, 15:20
Foto: © Imago

De dit seizoen regelmatig uitgefloten Ajax-middenvelder Kenneth Taylor vertegenwoordigt een transferwaarde van maar liefst 66 miljoen euro. Dat is althans de enigszins opmerkelijke uitkomst van een onderzoek dat het Zwitserse databureau CIES deed naar de waardevolste spelers die momenteel rondlopen in de Eredivisie.

Met zijn geschatte waarde van 66 miljoen euro is Taylor volgens het CIES, dat in 1995 werd opgericht door wereldvoetbalbond FIFA, de op twee na waardevolste speler in de Nederlandse competitie. Hij moet alleen ploeggenoten Jorrel Hato (78 miljoen) en Brian Brobbey (70 miljoen) voor zich dulden. Daarnaast zijn ook twee andere spelers van de huidige nummer vijf van de Eredivisie terug te vinden in de top-tien: Steven Bergwijn is volgens het Zwitserse onderzoek 40 miljoen euro waard en daarmee zevende op de lijst, terwijl Josip Sutalo met een geschatte waarde van 31 miljoen euro op de tiende plaats staat.

Artikel gaat verder onder video

De andere vijf plaatsen in de top-tien worden bezet door spelers van Eredivisie-koploper PSV (twee stuks) en de nummer twee van de ranglijst, Feyenoord (drie). Namens de Eindhovenaren is Johan Bakayoko vierde met een geschatte waarde van 65 miljoen euro, terwijl Joey Veerman met een waarde van 38 miljoen euro gedeeld achtste staat met Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer. Santiago Giménez is de duurste speler uit de selectie van Arne Slot: de Mexicaan staat vijfde met een geschatte prijs van 58 miljoen euro, zestien miljoen euro meer dan het bedrag dat nummer ze Dávid Hancko op moet brengen.

Simons en Gakpo
Het CIES berekent de transferwaardes van de spelers door gebruik te maken van een 'krachtig statistisch model', zo valt te lezen op de website van het onderzoeksbureau. Dat model wijst drie spelers aan als duursten ter wereld: zowel Jude Bellingham als zijn Real Madrid-teamgenoot Vinícius Júnior én Manchester City-spits Erling Haaland zouden een waarde van meer dan 250 miljoen euro vertegenwoordigen. Duurste Nederlanders op de internationale lijst zijn Xavi Simons en Cody Gakpo, die beiden meer dan 100 miljoen euro op zouden moeten brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hoe dan ook is het ego strelend voor Taylor en Ajax om toch nog voor hoge bedragen te worden gewaardeerd, zelfs Sutalo 31 miljoen, je weet het maar nooit. Wow.

carlosdasilva
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

hoe kom jij aan die foto?

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Van je garage uit dat groene kastje rechtsachter gehaald.

Martin0345
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als PSV verder was gekomen in de CL, waren alleen de waardes van Bakayoko en Veerman realistisch. De rest sowieso niet op dit moment.

Waarom19
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Direct Inpakken en strik er omheen en wegwezen. Twee vliegen in een klap. Ajax weer centjes en het team gaat beter spelen.

Stefan M
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Is het nu al 1 april, nee toch? Zo te zien hebben ze hetzelfde "krachtige statistische model" gebruikt als degene die Sven Mislintat afgelopen zomer heeft gebruikt.... Je moet er toch niet aan denken wat die Ajaxieden straks zogenaamd moeten kosten als ze ook nog wedstrijden gaan winnen...Lachwekkend artikel dit, haal het toch van de site af in vredesnaam.

SJ24
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

66 miljoen monopoly dollars

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Doe dan maar op plaats 11 Anton Gaaei 30,9 miljoen hahaahahahahahah Heeft Mislintat die lijst opgesteld????

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Jongetjes jongetjes rustaaag......niet je opwinden alsjeblieft, voor de liefhebbers is er vanavond weer een aflevering van VI ter ontspanning.

haike
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

hahahaha nog nooit zo smakelijk gelachen!! alhoewel de laatste wedstrijden van ajaks!! echt ik weet niet welke zuipschuit dit heeft verzonnen!! zal wel door ene S.S in het leven zijn geroepen in de hoop dat ze voor deze amateur nog zoveel krijgen! zwitserlands bureau hahahaha!! zijn de 0, niet vergeten?? 0.66 miljoen enzo?

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Om Hato en Taylor weg te kapen moet er inderdaat flink betaald worden. Vooral Hato die in het jaar 2026 denkelijk wel €85 miljoen kan kosten gezien zijn langdurige contract. Van Taylor geloof ik het ook wel dat hij voor een flink bedrag Ajax doet verlaten. Er bestaat maar één echte voetbalwet, namelijk dat contracten worden afgekocht. Overal dat dit zichtbaar is in de hele voetbalwereld wat niet ontkent kan worden. Laten de grootste 20 clubs maar lekker betalen!!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Frappant dat Ajax spelers, hoe zwak ze ook voor de dag komen, altijd meer opbrengen dan uit Rotterdam. Denk dat dit pijn doet hè Rudolf H?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen