De Ligt heeft advies voor zwalkend Ajax: 'Dat is altijd de gouden mix geweest'

25 maart 2024, 16:52   Bijgewerkt: 25 maart 2024, 17:01
Foto: © Imago

Matthijs de Ligt vindt het triest om te zien hoe het nu met zijn oude club Ajax gaat. De Amsterdamse club staat op de vijfde plek in de Eredivisie en is niet meer in een bekertoernooi actief. De Ligt hoopt dat enkele aanpassingen ervoor zorgen dat het snel weer beter met de club gaat.

De Ligt blijft Ajax volgen, ondanks zijn eigen carrière en de mindere prestaties van Ajax dit seizoen. “Ik probeer elke wedstrijd te kijken”, zegt de centrale verdediger in een interview met Voetbal International. ‘Natuurlijk doet het pijn als je ziet dat het loopt zoals dit seizoen. Tegelijkertijd is het ook voor mij als buitenstaander heel makkelijk om te zeggen: het ligt hieraan en daaraan. Om echt te oordelen, moet je er dagelijks rondlopen. Maar het is duidelijk dat de neerwaartse spiraal van vorig seizoen helaas niet kon worden doorbroken.”

Artikel gaat verder onder video

Alex Kroes, sinds 15 maart de nieuwe technisch directeur van de Amsterdamse club, moet de herrijzenis van de club orkestreren. Dat geeft ook De Ligt weer moed. “Ik hoor gelukkig nu weer positieve geluiden over de nieuwe mensen bij de club.” Ook weet de 24-jarige international wat Ajax in het verleden zo sterk maakte. “Ik denk dat de club vooral terug moet naar de basis, naar het eigen dna. Met jeugdspelers die de kans krijgen, met spelers die de club al kennen en trots zijn om voor Ajax te spelen, aangevuld met ervaren spelers die een bijdrage kunnen leveren. Dat is in de geschiedenis altijd de gouden mix geweest voor Ajax. Ik weet niet of zoiets in één of twee jaar is te realiseren, maar ik denk wel echt dat dit weer centraal moet komen te staan binnen Ajax.”

Snelle veranderingen, daar weet de speler van Bayern München alles van. “Vijf jaar geleden speelden we met Ajax dat prachtige seizoen in de Champions League. Maar een seizoen eerder kwamen we niet eens door de kwalificatie heen van de Europa League en waren we het hele jaar niet eens actief in Europa.” Rosenborg BK schakelde Ajax toen in de play-offs uit. "In een jaar kan er heel veel gebeuren, maar dat moet niet verwacht worden. Met goed beleid moet de eerste aanzet nu worden gegeven en dan komt de club er echt weer bovenop.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Welnu Matthijs met deze opbeurende woorden zal het snel weer goed komen met Ajax, dank je!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Overschatte voetballer, stelt niet veel voor. Grappige is toen bij Ajax speelde kwam iedereen bijna klaar. Bij Stefan de Vrij is precies het tegenover gestelde en die heeft het jaar in jaar uit bewezen. Zodra ze naar het buitenland gaan komt snel het aapje uit de mouw. Overhypte spelers uit Amsterdam

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

In het Ajax-systeem van toen was hij dan ook een van de besten. Stefan de Vrij had de pech in een minder goed Feyenoord te spelen. Dan is het moeilijker op te vallen omdat de sukkels voor en naast je zoveel blunderen. Dat geldt dan weer niet voor het Feyenoord van nu, dat loopt prima omdat coach Slot de spelers op de goede plek zet. Nadeel is dan wel weer dat bijvoorbeeld Wieffer bij Oranje niet zo goed is als we mochten verwachten.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bullshit, elke oprechte voetbalfan kon zien dat Stefan de Vrij een topper in wording was deed het heel goed bij zijn debuut tegenover Suarez. Je praat onzin. Daarom hoef ik ook niet serieus op Wieffer in te gaan.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jammer dat je zo op de teentjes getrapt bent.

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hoi Mathijs, wat mij betreft ben je welkom bij Ajax. Dan kan jij mee doen helpen om Ajax weer goed te laten spelen!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen