Urby Emanuelson weet het zeker: 'Hij is klaar om te schitteren in Ajax 1 en kan heel ver komen'

31 maart 2024, 10:52
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior is nog steeds uitermate gecharmeerd van Mika Godts. De analist van ESPN was eerder deze maand al lyrisch over de buitenspeler van Ajax en brengt hem zondagochtend opnieuw ter sprake bij Goedemorgen Eredivisie. Hij krijgt bijval van tafelgenoot Urby Emanuelson, die Godts van dichtbij meemaakt als assistent-trainer van Jong Ajax.

“Alles is mooi aan hem, Urby, of niet?”, vraagt Kraay aan Emanuelson, die de mening van Kraay ‘wel snapt’. “Ik denk dat Mika wel klaar is om in Ajax 1 te gaan schitteren. Het is een jongen die graag wil en zich graag wil laten zien. Hij proeft natuurlijk zelf ook wel dat hij heel dicht tegen Ajax 1 aan zit”, geeft Emanuelson aan. “Die drive is er gewoon bij hem. In één-tegen-één is hij fenomenaal. Dat is iets wat je moet blijven stimuleren.”

Artikel gaat verder onder video

Hoe Emanuelson dat doet? “In de training dol je soms een beetje met hem. Dan uit je lichte kritiek, en zegt hij: ‘Maar ik heb er al vijf gemaakt.’ Dan zeg ik: ‘Ja, maar jij kunt er tien maken.’ Dat is een beetje het spelletje dat wij met hem spelen.” De oud-speler van Ajax noemt de hype rondom Godts ‘leuk’, maar waarschuwt ook. “Je wilt hem natuurlijk niet meteen al op een voetstuk plaatsen, maar het is in potentie iemand die heel ver kan komen, laat ik het daarop houden.”

De achttienjarige Godts speelde twee weken gelden 56 minuten mee tegen Sparta Rotterdam (2-2), nadat hij tweeënhalve maand aan de kant stond met een blessure. “Die blessure kwam op een vervelend moment. Anders had hij zeker meer wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld. Hij is nu fit, dus zijn minuten zullen eraan komen.” Zondag treedt Ajax om 12.15 uur aan tegen PEC Zwolle in het MAC³PARK Stadion.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Anton Gaaei onthult wat Jordan Henderson tegen hem zei na uiterst pijnlijke wissel

Anton Gaaei blikt in gesprek met Ajax TV terug op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet in tegenstelling tot eerder, hun jonge spelers perspectief bieden en niet voorbij hen in de verte kijken wat betreft de een selectie. Als je geen toekomstperspectief van je baas krijgt dan gaat iedere werknemer onrustig worden en gaat neigen om naar een andere baas te vertrekken, dit is realiteit. Mika Godts is een geweldig talent en kan veel bijdragen aan de vooruit ontwikkeling van Ajax. Behalve Mika zijn er nog enkele spelers van Jong, de Onders die in de gaten moeten worden gehouden. Dani de Wit, Baas, Sierhuis, Perr Schuurs, Conceicao, Hansen om enkele namen maar te noemen waren spelers, die misschien geen toppers maar toch boven het gemiddelde niveau zijn, die Ajax in dit en het afgelopen seizoen nodig gehad zou kunnen hebben. De beleidsbepalers moeten i.s.m. Vos en de andere coaches vanaf nu selectiever en doelgerichter op de Toekomst en omgeving gaan rondkijken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen