Feyenoord toont veerkracht, maar heeft gigantische ketser nodig voor drie punten in Friesland

17 maart 2024, 16:29   Bijgewerkt: 17 maart 2024, 17:09
Foto: © Imago

Feyenoord heeft in Heerenveen moeizaam met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers kwamen twee keer op een achterstand, maar kwamen steeds wel terug. In de eerste helft werd het 1-0 voor de Friezen door een doelpunt van Mats Köhlert. Later in deze helft maakte Mats Wieffer de gelijkmaker. In de tweede helft scoorde de Duitser van Heerenveen nog een keer, maar doelpunten van Igor Paixao en Ayase Ueda voorkwamen een nederlaag voor de Stadionclub. Bij het winnende doelpunt ging invaller Syb van Ottele behoorlijk de mist in.

Feyenoord heeft dit kalenderjaar nog niet verloren in competitieverband en wil die reeks graag doorzetten tegen Heerenveen dat een zeer wisselvallig seizoen beleefd. Op dit moment staan de Friezen op een tiende plek met 31 punten uit 25 wedstrijdbeurten. Om de play-offs te bereiken moet de ploeg van de aanstaande vertrekkende trainer Kees van Wonderen nog wel wat plekjes gaan stijgen. Voor de Rotterdammers is het belangrijk om de zes punten voorsprong op nummer drie FC Twente te behouden of zelfs te vergroten.

Artikel gaat verder onder video

Het leek er in het begin van de wedstrijd ook op dat Feyenoord al snel zaken zou gaan doen in Heerenveen, want al vrij vroeg in de wedstrijd leek de ploeg van Arne Slot op een 0-1 voorsprong te komen door een doelpunt van Lutsharel Geertruida. Een mislukt schot van Yankuba Minteh wordt tegen Thom Haye aangeschoten en daaruit kon de rechtsback scoren, maar de international van Oranje stond na een oordeel van de VAR en de scheidsrechter toch buitenspel. Daar leek Heerenveen goed weg te komen.

Uiteindelijk kon Heerenveen zelf ook kansen creëren en dat beloonde ook, want in de zeventiende minuut kwam de Friese ploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Köhlert. Che Nunnely werd aan de rechterkant weggestoken en leek voor een kansloze missie te gaan, want zeven spelers van Feyenoord liepen mee terug en alleen de linksback van Friezen was mee opgekomen. Toch kreeg de buitenspeler de bal bij de Duitser, door slecht verdedigen van de Rotterdammers, en die kon de bal in de linkerhoek schieten. Toch rechtte de ploeg uit Rotterdam de rug en kwam het na een uitstekende voorzet van Luka Ivanusec op Wieffer weer op 1-1 gelijk. De middenvelder hoefde de voorzet van de Kroaat eigenlijk alleen maar te raken om binnen te schieten.

Ondanks de gelijkmaker ging het in de tweede helft ook nog niet heel soepel voor Feyenoord. In de eerste twintig minuten werden er nog niet hele grote kansen gecreëerd en Heerenveen loerde op de counter. In de 64e minuut dribbelde invaller Osame Sahraoui een groot deel van het veld over en zag aan de rechterkant Köhlert vrijstaan. De Duitser zag Timon Wellenreuther te ver over zijn doel staan en schoot de bal over zijn landgenoot heen in de linkerbovenhoek en zo stond de Friese ploeg op een 2-1 voorsprong. Echt lang kon Heerenveen niet genieten van deze voorsprong, want tien minuten later was het alweer raak door invaller Paixao. De aanvaller kreeg de bal keurig aangespeeld op zijn hoofd en kopte de bal goed binnen.

Een andere invaller genaamd Ueda besliste het duel door een grote fout van invaller Syb van Ottele af te straffen. De verdediger mocht de bal weer in het spel brengen, maar kreeg de bal niet goed onder controle en daarvan kon de Japanner profiteren. De spits ging alleen op het doel en schoot de bal koelbloedig binnen.

Heerenveen was niet bij meer machte om de gelijkmaker te maken en dus kroop Feyenoord door het oog van de naald in Friesland. Door deze overwinning komen de Rotterdammers op negen punten voorsprong op FC Twente en kan het vanavond achterover leunen bij de wedstrijd tussen de Twentenaren en PSV. De Friezen blijven nu nog tiende, maar kunnen nog worden ingehaald door Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dit is wat ik bedoel.. Feyenoord wordt weer genaaid door de VAR.. maar deze ploeg heeft wilskracht power doorzettingsvermogen terecht gewonnen.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zeuren over een moment, daar moet je niet afhankelijk van zijn. En soms zit het en soms tegen😉

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dat leg ik net uit

QuarlonK
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ze hebben gewonnen dus dan stap je daar wat makkelijker over heen

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sorry verkeerd begrepen 😟

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Valt me nog mee dat de derde goal niet werd afgekeurd want die speler van herenveen had de bal niet onder controle.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Keer op keer wordt Feyenoord genaaid alleen het valt niet veel op omdat Feyenoord uiteindelijk z’n punten pakt.. Behalve als t n klein voordeeltje is voor Feyenoord dan waren alle jankerds alweer aanwezig.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die regel is zooo raar....brengt alleen maar hoofdpijn.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Higler wou met deze wedstrijd fff bewijzen na psv voor de beker dat hij geen feyenoordfluiter was . Totale onzin het afkeuren van de 1e goal . Ik denk dat we anders een makkelijke middag hadden gehad . Heerenveen verder zoveel mazzel met het verdedigen en er uitkomen en goals . Het geluk was een keer op en draaide toen om naar ons met de goal van ueda. Karma

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Domme eerste goal tegen. wel veel leuke aanvallen gezien Ivanusec die een mooie assist gaf. Gelukkig Ueda dit keer een goal gemaakt deed wat meer vandaag dan balletjes op de 16 lijn afwachten. Rare afgekeurde goal... Zag wel dat Higler het wel netjes uitlegde . Voor de rest was Heerenveen wel link met hun counters. Maar goed mooi weer 3 punten zoals dat bij een Topclub hoort , Heerenveen heeft het ons niet makkelijk gemaakt. Leuke wedstrijd.!!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mooie wedstrijd van beide kanten, maar wat een wilskracht weer bij Feyenoord. Had 1-3 voorspelt, zat er dicht bij. Achter over leunen en kijken naar de concurrentie 😁

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat zou ons jonge dametje mrs bean voor interessants te melden hebben

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Arne Slot met 2 gouden wissels.. Ipv dat ie excuses zocht, zocht hij voor een oplossing en die kwam er.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik vermoed iets met excuustruus en pusic 😆

Hops
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je vergeet jankerd nog

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

etenstijd in de instelling

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gezellige boel vanavond aan tafel met bean,krotjekc . Je zal de begeleider maar wezen 🤣

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik moet zeggen ik vond Feyenoord ietwat gezapig. Te veel de gedachten het komt wel goed. Met name toen het doelpunt afgekeurd werd. Terwijl we weten dat Heerenveen verdedigend goed de bus kunnen parkeren. Het maakt de wedstrijd ook niet beter. Feyenoord aanvallen, Heerenveen counteren. (Ik snap het wel waarom ze dat doen). Maar als je dan ook niet er vol voor gaat, vaak het drukke centrum in gaat. Teveel door combineert of probeert te passeren in het centrum (Gimenez) dan is het makkelijk verdedigen. Minteh blijft toch wel moeite houden met het succesvol afsluiten van zijn actie. Gimenez nog niet in vorm en de verdediging was passief. Niet de beste teamprestatie van dit seizoen maar wel drie punten. En dat was niet onverdiend. Alhoewel een gelijkspel ook niet onverdiend was geweest voor de friezen.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Leuke wedstrijd waarin Heerenveen naar vermogen gespeeld heeft. Feyenoord was niet goed in de afwerking maar heeft terecht drie punten aan deze wedstrijd over gehouden. Nu rustig zien wat de concurrentie doet

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Terecht gewonnen van een heerenveen dat de heletijd mazzelde . De goals gaan ze never nooit meer zo maken .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen