Marijnissen vol verbazing in Vandaag Inside: 'Wees dan een vent en zeg dat dan'

21 maart 2024, 09:23
Foto: © Vandaag Inside

De uitspraken van Georginio Wijnaldum over Saudi-Arabië houden de gemoederen bezig. Ook Lilian Marijnissen heeft er met grote verbazing naar geluisterd. Wijnaldum vertelde in gesprek met Noa Vahle het naar zijn zin te hebben in het land in het Midden-Oosten en zelf weinig te merken van de misstanden. Marijnissen kan er met haar hoofd niet bij dat Wijnaldum daarvan wegkijkt.

Ik ervaar het heel anders. Ik zie het niet. Als je echt wilt weten wat ik bedoel, zou je daar naartoe moeten gaan. Als je het over mensenrechten hebt: in Nederland heb je ook de toeslagenaffaire. Ik heb niemand in dat programma (Vandaag Inside, red.) horen zeggen tegen jongens dat ze niet in de Nederlandse competitie moeten spelen, vertelde Wijnaldum eerder deze week. De middenvelder van Al-Ettifaq liet eveneens weten dat hij afgelopen zomer heel graag de overstap naar Feyenoord had gemaakt, maar dat een terugkeer in De Kuip om financiële redenen niet mogelijk was.

Artikel gaat verder onder video

Marijnissen bestempelt het interview van Wijnaldum als ‘niet heel gelukkig’. De voormalig voorzitter van de SP-fractie in de Tweede Kamer en partijleider denkt dat de oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en Liverpool beter niets had kunnen zeggen. Of gewoon eerlijk zeggen dat je voor het geld gaat. Toch? Zeg dat dan! Wees dan een vent en zeg dat dan, zei Marijnissen woensdagavond in Vandaag Inside. Maar ik vond dit wel echt héél erg hoor, doelde ze op de uitspraken van Wijnaldum over de misstanden in Saudi-Arabië. Volgens Amnesty International worden er in het land ‘regelmatig’ executies en lijfstraffen uitgevoerd en hebben vrouwen veel minder rechten dan mannen.

Wijnaldum zelf ervaart dat dus helemaal niet zo. Ik kan natuurlijk alleen zeggen wat ik zelf meemaak. Voor mij zijn de leefomstandigheden heel goed. Ik heb vrij weinig gezien van wat er gebeurt. Maar dan hoor je het van één persoon, zei hij. Marijnissen begrijpt er niets van. Nou, vandaag (woensdag, red.) een rapport. Gigantische misstanden weer, ontzettend veel doden die er vallen onder arbeidsmigranten. Dan wordt er door Saudi-Arabië gezegd dat het een ‘natuurlijke’ dood is. De gemiddelde leeftijd van de mensen die sterven is 44… En dan vier per dag. Dan voel je toch wel aan dat er iets… Hoe kun je daarvan wegkijken dan?, zo klonk het.

Johan Derksen uitte eerder al kritiek op het interview van Wijnaldum en sprak woensdagavond opnieuw zijn ongenoegen erover uit. Als je daar woont, dan moet je toch ook weten dat Saudi-Arabië in de top vijf staat van het voltrekken van doodvonnissen jaarlijks. Dat ze lijfstraffen hebben, homoseksualiteit verboden is en je kunt zo nog wel doorgaan. Vrouwen hebben geen rechten. Hoe leef je in een omgeving waar dat gebeurt en dat je dan ijskoud durft te zeggen van: ja nee, ik merk er niks van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Technico
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat soort gasten mogen blij zijn dat ze een balletje kunnen trappen. Verder zijn ze echt zo dom als een garnaal.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hoezo dom, hij pakt miljoenen en wat doe jij behalve jaloers zijn?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik heb een heule grote hond lopen en als je hem roept dan kijkt hij de andere kant op. Ik denk dat ik hem maar Georgino Wijnaldum ga noemen

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dat hij aangeeft dat hij weinig merkt van misstanden is denk ik normaal, de jongens in dat soort landen leven volkomen afgeschermd van de samenleving, natuurlijk weet hij ook wel hoe de vork in de steel zit en had hij gewoon beter kunnen zeggen dat hij er alleen zit voor de poen.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat mannetje meet gewoon met 2 maten, en gebruikt dat hoe het hem uit komt, hier de correcte gozer spelen en daar zakken vullen.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat een domme reactie, als jij je zakken kunt vullen zou jij precies hetzelfde doen. Je leeft daar in een beveiligd resort waar je alles kunt krijgen wat er tekoop is en waar vrouwen geen problemen ondervinden.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je kent Goku toch niet? Spreek lekker voor jezelf

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wijnaldum is een enge zakkenvuller zonder enig moraal. Zwaar over de top en nu binnengehaald als de verlosser. Geeft het niveau van de bondscoach direct aan om dergelijke uitgerangeerde troep mee te nemen, lachwekkend!

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nog iemand met een dubbele standaard, als jij de mogelijkheid had om je zakken te vullen doe je het ook, de hypocriete reacties komen eerder voort uit jaloezie en afgunst.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Toen Bert van Marwijk daar in gezelschap van zijn schoonzoon Van Bommel bondscoach was hoorde je Johan Derksen niet.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die Marijnissen en de rest van dat Ruttegezoks, zat er toch ook alleen maar voor de centen in de regering. die hebben het hele Nederlandse volk laten stikken en doen dat nog steeds. Zij moet gauw haar mond houden en iets anders gaan doen, want zij collecteert toch alleen maar belastinggeld

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Marijnissen heeft nooit in de regering gezeten.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik zie niets dus gebeurt er vast ook niets 😅 haha hoe dom kun je zijn…..

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goh,Jay Fanta, je hebt het er maar druk mee. Is dan helemaal niets goed?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen